Як найпростіше дістатися з України до Чехії? Варіантів кілька. Можна полетіти туди літаком, вирушити власним автомобілем або як попутник, відшукати можливість сісти на поїзд сполученням Україна - Чехія. Але найкраще, звісно, купити квиток на автобус з України до Чехію через Словаччину. Все ще залишаються рейси, які йдуть із Києва до Праги через Польщі, а недавно з'явився також маршрут через Словаччину і такі західноукраїнські міста, як Львів, Стрий, Мукачево, Ужгород. Автобус узагалі вважається найдоступнішим за ціною і найшвидшим видом транспорту, тому саме йому й надають перевагу туристи, а не решті способів доїхати до Чехії.

Що потрібно зробити, щоб купити автобусні квитки в будь-яке чеське місто

Знайти і купити автобусні квитки можна на офіційному сайті пасажирського перевізника Transtempo. Ціни на кожен напрямок варіюються, але, якщо порівнювати їх із цінами на проїзд з одного українського в інший, то це практично одне й те саме. Ось тільки у випадку з міжнародними поїздками вам вдасться подивитися інші країни не тільки після прибуття, а й навіть у дорозі, завдяки панорамним вікнам в автобусі.

Саму покупку зручно зробити в будь-який момент: під'єднайтеся до інтернету і зайдіть на сайт transtempo.ua, вкажіть місто відправлення і прибуття + дату поїздки, після чого поступово заповнюйте запропоновані порожні форми і оплатіть покупку. Відправлені на email квитки роздрукуйте в кількох копіях і візьміть із собою на посадку. До речі, приїхати на автовокзал краще заздалегідь, бо автобус вирушає чітко за графіком, і чекати тих, хто запізнився, ніхто не буде.

Найбільш затребуваний серед пасажирів автобус до Чехії через Словаччину йде зі Львова із заїздом в інші західноукраїнські міста. Це легко пояснюється їхньою територіальною близькістю до кордону, а отже - пасажирам не потрібно буде їхати до Києва для посадки на рейс. Після того як автобус перетне кордон, він транзитом їхатиме через Польщу або Словаччину у напрямку до Чехії, роблячи технічні зупинки раз на 3-4 години. Висадка пасажирів на таких зупинках заборонена - необхідно їхати строго до своєї зупинки.

Який він - автобус до Чехії через Словаччину

Будь-який автобус далекого прямування супроводжує стюардеса, яка загалом стежить за порядком у салоні, упродовж усього шляху допомагає пасажирам розібратися з обладнанням, готує каву/чай або бутерброди за запитом.

Сам салон обладнано відповідно до всіх вимог, що висуваються до комфортабельного туристичного автобуса:

  • М'які сидіння з робочими спинками;
  • Самі крісла можна рухати взад/вперед і навіть убік - до проходу;
  • Ряди крісел стоять не впритул один до одного, а залишають зазор для зручного розташування ніг, щоб коліна не боліли;
  • Є тут біотуалет і невеликий кухонний куточок.

Крім того, в салоні працює wi-fi і можна через смартфон підключитися до мультимедійної системи. Там на вас чекають заздалегідь скачані фільми та музика, тож нудьгувати в дорозі не доведеться. Набридне такий відпочинок - спостерігайте за краєвидами за вікном, тому що автобус до Чехії йде через Словаччину, а отже, вам вдасться взяти участь в оглядовій екскурсії цими країнами, навіть перебуваючи в автобусі.

Другие статьи