Зазвичай, коли планують, де зустріти Новий рік, цілеспрямовано Катовіце не обирають. Туристи їдуть до Кракова чи Варшави, але не до Катовіце. Проте бувають ситуації, коли в Катовіце опиняєшся якраз на новорічні свята. Що ж робити в цьому місті в Новий рік? Чи є тут щось особливе, що зможе розважити, порадувати, скрасити дозвілля?

Катовіце - одне з наймолодших міст Польщі. Заснували його в XIX столітті, хоча поселення на цьому місці існувало ще з XIV століття. Сьогодні це великий промисловий центр, звичайно ж, мало чим схожий на середньовічний Краків або стильну Варшаву. І все ж провести в Катовіце Новий рік - теж непогана ідея, якщо ви вмієте насолоджуватися життям і якщо вам не принципово, який буде антураж у свята.

Музичні концерти

Так склалося історично, що Катовіце відомий на всю Польщу (та й серед країн-сусідок теж) як музичний центр Східної Європи. Сюди приїжджають із концертами музиканти світової величини. Найчастіше музичні заходи відбуваються влітку, коли тепло і багато людей у місті. Але в період новорічних свят у Катовіце теж влаштовують концерти, що стане плюсом для туристів, які випадково потрапили в Катовіце на Новий рік. Обов'язково дізнайтеся вже на місці, куди можна піти на концерт, і скільки взагалі концертних майданчиків буде в місті за весь час вашого тут перебування.

Храми та костели

Якщо захочете більш розміреного і спокійного відпочинку, відвідайте місцеві костели і храми, послухайте органну музику, насолодіться обстановкою, розкішним оздобленням релігійних об'єктів. Скоротати з користю час вийде і в музеях Катовіце, наприклад, в історичному або археологічному. Зазирніть і в місцеву обсерваторію, планетарій - усе це є в місті, треба тільки спланувати свій день таким чином, щоб скрізь встигнути.

Традиційні екскурсії

Розуміємо, що свята мають чарівну атмосферу, яку ну ніяк не хочеться порушувати. Однак зазвичай туристи, які потрапляють до Катовіце, беруть екскурсію до сумнозвісного концтабору Освенцим. Він розташований за 30 км від Катовіце, туди ходять електрички. Якщо буде бажання поцікавитися цією подією у світовій історії, скористайтеся можливістю і поїдьте.

Ярмарка

Після Освенцима напевно вам захочеться розвіятися. Вирушайте місцевими ярмарками. У новорічний період там панує чудовий настрій і дух казки. Випийте місцевий різновид глінтвейну, приготованого на пиві, поїжте смажених ковбасок, побалуйте себе солодкою випічкою. Гуляти на європейських ярмарках - суцільне задоволення. Тож не відмовляйте ж собі в ньому!

Другие статьи