Розмірковуючи над тим, де зустріти Новий рік, включіть до списку цікавих міст Краків. Це східноєвропейське місто вирізняється своєю казковою атмосферою в будь-яку пору року. Уявіть, як тут красиво взимку, особливо в період підготовки до католицького Різдва. До слова, так, якщо їхати до Кракова на Новий рік, то варто запланувати свою поїздку таким чином, щоб захопити і європейське Різдво. Все-таки поляки святкують його з більшим розмахом, ніж сам Новий рік.

У період свят усе місто перетворюється і стає одним суцільним карнавалом. Куди б ви не пішли, скрізь веселощі, смачна їжа і глінтвейн. І все ж є парочка місць, куди туристів тягне сильніше:

  • Ринкова площа. Тут можна накупити безліч сувенірів, напитися смачного глінтвейну і просто провести час у натовпі радісних людей.
  • Храм Діви Марії та Маріацький костел. Зазвичай сюди поспішають місцеві, щоб послухати органну музику і просто подумати спокійно про важливе в ці святкові дні.
  • Вавельський замок. Екскурсія до замку починається ще з карети, куди вмощуються туристи і на якій вирушають до замкового комплексу. У Вавелі можна зануритися в середньовічну атмосферу і послухати святкову службу в Кафедральному соборі.

Чим ще зайнятися в Кракові в новорічні свята

Як варіант, можна відвідати знаменитий місцевий торговий центр "Краківська галерея". Тут буде можливість купити новорічні подарунки за зниженими цінами - у цей період якраз пора знижок.

Вечорами можна відвідувати Старий театр і насолоджуватися серйозними постановками, а потім можна йти до ресторану "Під Вавелем", де дорослі відпочиватимуть і питимуть пиво, поки Санта Клаус розважатиме ваших дітей.

Де ще можна добре провести час із дітьми, то це краківський аквапарк і зоопарк, а молоді напевно сподобаються місцеві нічні клуби або, наприклад, "Краків-арена" - величезний комплекс для виступів іменитих музикантів. Як розумієте, новорічні свята в Кракові обіцяють бути насиченими і приємними.

Утім, приїжджати до Кракова варто не тільки у святковий період. Тут і в звичайні дні цікаво. Це місто привабливе саме по собі, бо зуміло поєднати в собі велич і привітність середньовіччя із сучасною гнучкістю та динамікою.

Другие статьи