Якщо ви думаєте, чи варто зустрічати Новий рік у Варшаві, то не думайте, зустрічайте. Багато наших співвітчизників, які одного разу вже провели новорічні свята у Варшаві, відзначають той факт, що столиця Польщі - ідеальний варіант міста для душевного свята. Або для гучного. Річ у тім, що від вас уже залежить, у якому настрої ви приїдете до Варшави на Новий рік. У будь-якому разі менталітетом ми з поляками схожі, тож новорічні свята любимо відзначати схожим чином: з розмахом, із шампанським, насолоджуючись життям.

Найпопулярніше місце в столиці серед туристів і місцевих - Замкова площа. Тут ставлять головну ялинку країни, тут же влаштовують новорічний карнавал. Святкова хода тягнеться й далі, а саме - у Краківське передмістя, на площу Конституції, захоплюючи таким чином увесь історичний центр. У якій би його точці ви не опинилися, скрізь буде гамірно, яскраво, святково, тож - готуйте свої пластикові фужери, запасайтеся шампанським і бенгальськими вогнями. Поляки не звикли скромничати в питаннях свят, та й туристів у Варшаві на Новий рік буде предостатньо. Навіть якщо ви приїхали сюди удвох, а може - і поодинці, нудно вам не буде.

Новий рік минув. Чим зайнятися у Варшаві 1 січня?

Зазвичай у новорічні свята в Польщі настає період великих знижок, тож не зайвим буде пройтися великими торговельними центрами в пошуках недорогих речей. Чому б і ні? Приїхали на Новий рік, а заодно й заощадили на майбутніх покупках.

Якщо у вас у запасі тиждень або навіть кілька днів після святкування Нового року, поїдьте на місцеві гірськолижні курорти, наприклад, у Закопане, Бялка Татшаньска. Траси там нескладні, тож - якщо ви новачок або якщо відпочиваєте з дітьми, такий варіант гірськолижки буде якраз.

Навіть якщо ви приїхали цілеспрямовано до Варшави і за час свого тут відпочинку встигли вже все подивитися, не поспішайте засмучуватися. З Варшави легко дістатися і до інших польських міст. Той же Краків, Гданськ. Сідайте на потяг чи лоукост-автобус, і все, ви вивчаєте Польщу зсередини, не сидите на місці, а ця ваша новорічна поїздка запам'ятається не лише ключовим святом, а й насиченими екскурсіями.

Другие статьи