Враження від Варшави у туристів різношерсті. Ті, хто бував там кілька разів, схиляються до того, що місто цікаве, у Варшаві є що подивитися хоч самостійно, хоч у складі екскурсії. Є й такі туристи, які були у Варшаві один раз або жодного разу, і вони вважають своїм обов'язком повідомити, що місто так собі. У кожного щодо Варшави своя думка, і ми вважаємо, що слухати чужі думки - варто, але краще скласти свою. Тому на випадок, якщо ви поїдете туди, ми підготували список рекомендацій про те, що подивитися у Варшаві самостійно.

Палацова площа

Саме звідси бувалі мандрівники рекомендують починати знайомство з містом. Тут розташований Королівський палац і знаменита колона Сигізмунду. Палац справді був резиденцією правителів, причому - довгий час. Нині туди можна зайти й відвідати королівські хороми, порозглядати фрески, картини, зануритися в королівську атмосферу.

Палацова площа

Ринкова площа

Розкинулася вона зовсім поруч із Королівським палацом і являє собою цікаве місце для місцевої богеми: художників, музикантів, фокусників, вуличних поетів. Настрій на площі і справді творчий, якщо хто у Варшаві за натхненням - вам сюди.

Ринкова площа

Краківське передмістя

Ця пам'ятка - чи не найбільш ключова у Варшаві, це те, що називають must see. І ви дійсно повинні побачити Краківське передмістя. Остаточно у формат вулиці передмістя оформилося в далекому XV столітті. Зараз тут розташовані важливі об'єкти столиці:

  • Варшавський університет;
  • Палаци польських магнатів;
  • Президентський палац;
  • Старовинні костели та багато інших старих і красивих будівель.

Краківське передмістя

Звідси ж, із Краківського передмістя, можна піти далі й потрапити спершу до Саксонського саду, а потім - і до саду на даху Варшавського університету. Якщо будете думати-гадати, що ж, що подивитися у Варшаві самостійно, то ці два сади просто обов'язково мають бути у вашому списку об'єктів.

Куди ще піти у Варшаві самостійно

Після Краківського передмістя не завадило б відвідати Старе місто. Як і в будь-якому іншому європейському місті, у Варшаві Старе місто приваблює до себе поціновувачів вузьких вулиць і барвистої архітектури. Дороги в Старому місті здебільшого пішохідні, машини тут їздять, але тільки щоб привозити в ресторани і кафе продукти. На другому місці за популярністю в Старому місті - магазини з ювелірними виробами та прикрасами з бурштину. У кожній країні, що має вихід до Балтійського моря, бурштин - найбільш ходовий товар. Будьте готові до того, що вироби з бурштину ви зустрічатимете на кожному кроці.

Старе місто

Вартий уваги і Нове місто, там будинки вже не такі колоритні, хоча теж вистачає місць з історією. Наприклад, розроблена карта переміщення Марії Склодовської-Кюрі, коли вона жила у Варшаві, є мультимедійний фонтан, побачити який добре було б із дітьми.

Нове місто

Плануєте поїздку до Варшави? Поїдьте туди самостійно, а що подивитися тут - одразу ж знайдете. Особливо якщо керуватися нашою статтею як підказкою.

Другие статьи