Якщо хтось вам скаже, що нічого робити у Варшаві цілих п'ять днів, не вірте. У кожного своя, суто його суб'єктивна думка з приводу цього міста. Поки хтось пробігає Варшаву по діагоналі, ви можете вивчити столицю Польщі вздовж і впоперек, склавши про неї свою думку. Так, що ж подивитися у Варшаві за 5 днів і не померти з нудьги?

Щоб ви розуміли, Варшава була відбудована з нуля після того, як її повністю зруйнували в період Другої світової війни. Тільки уявіть, скільки сил, мужності і працьовитості проявили місцеві жителі і всі-всі, хто їм допомагав з будівництвом. Адже після відбудови на місці Варшави могло опинитися звичайне рибальське село, яким це місто і було в XVIII столітті. Але замість села Польща отримала красиве, потужне місто, яке згодом стало ще й столицею. Побачити на власні очі результат непосильної праці варшавців - чи це не привід приїхати сюди і затриматися.

Варшава в період Другої світової війни

Найзнаменитіша пам'ятка, а заодно - і точка збору для туристів, орієнтир містом - Замкова площаь. Її нескладно виявити: поруч із нею висока башточка, кафедральний собор св. Яна і Королівський палац, де зараз художній музей. Загубитися на Замковій площі складно. Зате зручно звідси починати свій маршрут містом. Куди ж його продовжити? В Старе місто.

Замкова площа

Так, він теж був зруйнований, але відновлений буквально до деталей завдяки збереженим кресленнями. Краще прогулятися туди пішки вулицями Краківське передмістя і Новий свят. Поки гулятимете, у вас уже навряд чи виникне питання, що подивитися у Варшаві за 5 днів. Ви зрозумієте, що дивитися тут є що. І не просто побіжно, а ґрунтовно.

  • За час пішої прогулянки до Старого міста ви побачите Варшавський університет, куди можна і сходити, щоб посидіти у внутрішніх двориках, прогулятися в парках, зловити атмосферу інтелектуальної Європи.
  • Підете далі - побачите палац Чапських і палац Тишкевичів - не спробуйте сфотографувати їх.
  • Після цього - насолодіться відпочинком на лавках Шопена під кронами дерев. До речі, на лавках цих є кнопки, які якщо натиснути, відтворюють музику Шопена. Незвично, правда?

Найнезвичайніше, що варто подивитися у Варшаві за 5 днів

Музей Фредеріка Шопена

На лавочках імені композитора ви вже посиділи, тепер настав час і пізнати його ближче. Для цього вирушайте до палацу Острозьких, де розташований сам музей Шопена. Незвичайний музей тим, що тут немає запорошених експонатів і суворих екскурсоводів, які тільки те й роблять, що нагадують - "руками нічого не чіпати". Ні, музей інтерактивний, звідусіль лунає музика, пахнуть фіалки - улюблені квіти Шопена, - відчуття таке, немов ви в гостях у композитора і перенеслися в минуле років на двісті.

Музей Фредеріка Шопена

Королівські Лазенки

Ще одне місце, де можна відпочити душею, не напружуючи мізки, палацово-парковий комплекс - Королівські Лазенки. Тут не лише гарна, майже дика природа і тиша, але є й будівлі. З історичних споруд - одразу кілька палаців, зокрема - палац останнього польського короля на окремому острові та Ермітаж. На Лазенки варто виділити цілий день, зате скільки вражень та енергії можна забрати звідси з собою!

Королівські Лазенки

Розмірковуєте, що подивитися у Варшаві за 5 днів? Не хвилюйтеся, час проведете з користю.

Другие статьи