Якщо хтось вам каже, що в Варшаве нічого робити, та й дивитися там особливо нема на що, не вірте. Це таке місто, в яке важко закохатися з першого разу. Особливо, озброївшись чужою думкою й упередженнями. Налаштуйте себе на те, що у Варшаві купа гідних вашої уваги пам'яток, адже так воно і є.

Усі пам'ятки, які ви зустрінете на своєму шляху, з'явилися вже після закінчення Другої світової війни. На початку ж 1940-х Варшава була практично повністю розгромлена, тож місцевим жителям довелося не тільки оговтуватися від війни, а й відбудовувати своє місто з нуля. Один тільки цей факт захоплює. Тепер столиця Польщі багата на такі цікаві місця, заради яких наші співвітчизники готові приїжджати сюди та хоч кожні вихідні.

Палац культури і науки Судячи з архітектури, це типова "сталінка" - монументальна і холодна. Поляки поривалися було знести Палац, але за підсумком додали його до списку архітектурних пам'яток столиці. Нагорі є оглядовий майданчик, звідки відкривається гарний вид на місто. Поруч височіють сучасні хмарочоси - вони згладжують похмуре враження від самої будівлі Палацу, тож сміливо піднімайтеся нагору.

Палац культури і науки

Старе місто У яке б місто ви не потрапили, скрізь є його стара частина і нова. У Варшаві так само. Важливою частиною старого міста є Палацова площа, де розташований Королівський палац (XVII століття) і кафедральний собор Святого Яна. Характерна риса площі - вузькі вулички, що додають середньовічного колориту сучасній Варшаві.

Старе місто

Ринкова площа Усі прилеглі до неї будівлі були зруйновані під час війни і знову відновлені. Традиційно тут збираються музиканти, художники, проходять свята і народні гуляння. Якщо втомитеся гуляти і пританцьовувати, зазирніть до Музею літератури, Історичного музею або до Будинку культури - усі вони теж розташовані на Ринковій площі.

Ринкова площа

Куди піти у Варшаві, якщо залишається вільний час

Якщо у вас ще вдосталь вільного часу і ви втомилися відвідувати заклади історичного та наукового характеру, поїдьте на природу. Куди саме? Зараз підкажемо.

Королівські Лазенки Таку назву отримав палацово-парковий комплекс, що розкинувся на цілих 76 га. Раніше тут був ліс і мисливські угіддя, зараз же на цій території на вас чекають численні ландшафтні композиції, кілька красивих палаців, замки. Сюди варто їхати по теплу, щоб вдосталь нагулятися алеями, насолодитися природою і, звісно, встигнути побачити все заплановане.

Королівські Лазенки

Краківське передмістя Незважаючи на назву, це все ж таки визначна пам'ятка Варшави й один із найбільш запитуваних туристичних маршрутів. Він являє собою проспект, що з'єднує Старе місто з центром Варшави. Вхід туди безкоштовний, переміщенню туристів ніщо не заважає - рух автомобілів заборонено, крім туристичних автобусів. Прогулюючись Предмістям, ви побачите знаменитий Варшавський університет, костел святої Анни, Музей витончених мистецтв, готелі.

Краківське передмістя

"Коперник": науковий центр для дорослих і дітей Унікальне місце, що об'єднало в собі дослідницький інститут, виставковий центр і освітній заклад. Тут на кожному кроці хай-тек, мультимедійне обладнання та маса цікавого для допитливого туриста. Що зробило це місце по-справжньому найвидатнішою визначною пам'яткою Варшави, то це виставки, присвячені науці, майстерня роботів, планетарії, численні майстер-класи тощо. Якогось чіткого маршруту Центром немає, ви самі вирішуєте, куди піти.

Коперник

Дах Варшавської бібліотеки От уже чого ви не бачили, так це Ботанічного саду на даху бібліотеки. За площею сад займає майже два футбольних поля, тут є ставок з качками, звивисті стежки, лавки для неспішного спостереження за містом з висоти. По суті тут є все, що і в звичайному парку, ось тільки парк цей на даху і вдало поєднує в собі індустріальний стиль з настроєм старовини.

Дах Варшавської бібліотеки

Думаємо, цих визначних пам'яток Варшави буде достатньо для кількох днів, які ви вирішили провести в столиці Польщі. Тепер ви точно знаєте, що подивитися Варшаві за 2 дні і куди піти. Другие статьи