Чеське місто Брно - далеко не туристична Мекка. Однак і тут можна прикупити пам'ятні (або смачні) сувеніри. Давайте подивимося, що привезти з Брно на подарунок рідним і друзям.

Звичайно ж, до їх числа належать магніти, ляльки-маріонетки, пивні кухлі із зображенням чеських пам'яток, футболки. Добре заходять також скляні вази та келихи, вироби з порцеляни та кришталю. Для тих, хто готовий витратитися, існує й окрема категорія подарунків - срібні прикраси, інкрустовані гранатом, і місцева біжутерія, яку випускають під брендом "Яблонекс". Такі подарунки чудово підійдуть як основний подарунок до дня народження або до річниці весілля.

Яблонекс

Їстівні подарунки з Чехії

Завдяки повсюдній рекламі ми можемо помилково думати, що смачні сири привозять тільки з Франції або Швейцарії. Насправді до цього списку сміливо можна додавати Чехію.

  • Саме тут виробляють смачний кисломолочний сир, ідеально поєднується з білим вином і навіть із пивом. Ви спробуйте, спробуйте.
  • Що ж стосується солодощів, то тут однозначну пальму першості тримають вафлі оплатки, можна також знайти в будь-якому магазині желейних ведмедиків - такі були бажаним чеським сувеніром у далекі часи 80-і.
  • Куди ж без бехеровки! Ця настоянка - фірмовий сувенір із будь-якого міста Чехії. Тому, якщо ламаєте голову над тим, що привезти з Брно, беріть бехеровку. Не обов'язково ж брати велику пляшку, сувенірні обсяги цієї настоянки цілком мініатюрні - грам по 200 є.
  • Ми навмисне залишаємо наостанок лідера серед чеських сувенірів - пиво, зокрема - пиво Старопрамен. Звичайно ж, зрозуміло, пиво привозять із Брно та інших чеських міст найохочіше, бо тут його виробляють, і можна забрати звідси екземпляр найсмачнішого.

Речі для модників

Так ми позначили взуття та одяг, які й не тягнуть уже на категорію сувенірів. Просто раніше колись чеські чоботи високо цінувалися за їхню якість - міцні, красиві, на століття. Потрапивши до Чехії, варто скористатися такою можливістю і пошукати в місцевих магазинах (наприклад, "Бата") улюблені моделі взуття, а також - зазирнути в магазини відомих світових брендів. Як правило, в Чехії ціни нижчі порівняно з цінами у нас, і шопінг тут може виявитися вельми вигідним.

Куди піти, щоб накупити сувенірів із Брно?

Ключовий гіпермаркет міста, він же - торговий центр (ТЦ) розташувався поруч із залізничним вокзалом, тут же автобусна станція і багато місцевих визначних пам'яток. Навіть якщо за весь час перебування в Брно ви не встигнете купити сувеніри, надолужити згаяне можна, чекаючи на свій автобус. Цей ТЦ має безліч магазинів із модним одягом для дітей і дорослих, є тут і ресторани, кафе - все, як у нас. А коли втомитеся витрачати гроші і розважатися, можете відвідати галерею мистецтв - вона теж у ТЦ. Так, у наших гіпермаркетах таке зустрінеш не часто.

сувеніри Брно

На окрему увагу заслуговує ринок під назвою Зелений (Zeleny). Він працює в теплу пору року з ранку і до обіду. Крім продуктів харчування, привезених сюди на продаж із сіл, на ринку можна підібрати і вироби ручної роботи, посидіти в затишному кафе, де зазвичай харчуються місцеві, а значить - їжа тут особлива, не для туристів, як то кажуть.

вироби ручної роботи Брно

Якщо ви, плануючи, що привезти з Брно, розраховуєте застати сезон знижок, це буде зробити непросто. У Чехії немає чітких дат для розпродажів, кожен магазин або бренд встановлює свої терміни. Але це не має стати для вас перешкодою, якщо ви маєте намір вибрати по-справжньому автентичні сувеніри. На них не впливають жодні коливання сезонних розпродажів, вони завжди чекають на вдячного покупця.

Другие статьи