Відвідати Відень - це немов доторкнутися до імперської спадщини. І якщо ви плануєте в найближчому майбутньому вирушити в це величне місто, не забудьте озброїтися списком пам'яток, які варті того. У принципі, складнощів із тим, куди піти у Відні, у вас виникнути не повинно. У цьому місті красиво практично все, тому почати можете з вокзалу або з того місця, де у вас готель. Але, якщо є завдання відвідати конкретні місця, то ось вам список того, куди варто сходити у Відні, якщо сюди ви приїхали на 2-3 дні.

Обов'язково побувайте на Кільцевому бульварі, який об'єднує будівлі з гучними іменами: Університет, Ратуша, Парламент, Віденська опера. Обійти бульвар можна і пішки, а можна взяти в оренду автомобіль, проїхатися на трамваї, велосипеді, на сігвеї, зрештою. До речі, якщо у Відні ви на кілька днів, подбайте про дисконтну карту на відвідування музеїв і проїзд у громадському транспорті.

Хофбург

Наступним пунктом, обов'язковим до відвідування, призначте для себе Хофбург - імперську резиденцію. Колись це місце слугувало фортецею, а в наші дні - це пишна резиденція для урядових персон. Тут же знаходиться канцелярія президента Австрії, розташований Зал конгресів, Імператорські апартаменти, Срібна палата, тут виступає знаменитий Віденський хор хлопчиків. Для поціновувачів екстравагантного відпочинку підійде і затія з відвідуванням склепу капуцинів - там поховані представники імператорського дому.

Шоколадна майстерня

Який же Відень без традиційного для нього торта Захер? Адже відомо, що винайшов його Франц Захер у XIX столітті в кондитерській Демель. Торт за старим рецептом готують у кондитерській і донині. Але є у Відні ще й фамільний готель Захер, де теж готують знаменитий торт. Ось тільки в готелі налагоджено фабричне виробництво. Який торт кращий? Це вам і належить дізнатися. Спробуйте і поділіться своїми враженнями.

Віденська опера

Продовжити своє знайомство з містом пропонуємо Віденською оперою. Ось вже куди-куди, а сюди сходити треба неодмінно, якщо вже ви щасливчик і неквапливо гуляєте столицею Австрії. Віденська державна опера по праву вважається однією з наймасштабніших у світі, щороку тут відбувається майже сто вистав світового рівня. Знаменитий віденський бал, до речі, влаштовують кожного лютого. Якщо на конкретну постановку ви не потрапите, замовте, як мінімум, екскурсію за лаштунки опери. Повірте, така прогулянка може виявитися ще більш захопливою та інформативною.

Площа Марії Терезії

Після Опери знайдіть площу Марії Терезії - один із символів міста. Площу легко відшукати - там розташований величезний пам'ятник імператриці, а також - Художньо-історичний музей. Його відвідати варто не просто для галочки або в рамках обов'язкової програми "Куди сходити у Відні за 2-3 дні". Тут ви насолодитеся спогляданням шедеврів таких майстрів пензля, як Рафаель, Веласкес, Рембрандт, Рубенс, Тіціан та інших.

Музейний квартал - місце, куди у Відні тягне молодь. Чому ж? Усе просто: тут зосереджені кав'ярні та ресторани, Архітектурний центр, Музей Леопольда, ненудні музеї та є багато місця для прогулянок. До речі, колись на території Музейного кварталу знаходилися імператорські стайні.

Музейний квартал

У Відні однозначно є чим зайнятися. Досить просто гуляти і цікавитися. А куди сходити у Відні насамперед за 2-3 дні, ви тепер знаєте.

Другие статьи