Кажуть, дорога додому коротша порівняно з тією, що відвозить із дому. Але час визнати, що так тільки здається - якщо ви зараз у Польщі, але плануєте повернутися в Україну, це забере стільки ж часу і сил, скільки і поїздка в Європу. Хороша новина в тому, що дорога назад може стати набагато комфортнішою, якщо їхати додому автобусом.

Автобуси як вічна класика

Між Україною та іншими країнами Європи курсує маса пасажирського транспорту. Ви можете подорожувати літаком і машиною, скористатися поїздом або ризикнути автостопом. Але що ніколи не вийде з моди, так це комфортабельний автобус. Хто ж відмовиться від поїздки з Варшави до Києва на такому автобусі? Сучасний, швидкий, оснащений відповідно до міжнародних вимог до рівня безпеки пасажирського транспорту, зовнішність - з голочки, всередині - "звір" - мандрувати на такому одне задоволення.
А якщо ви часто їздите туди-назад, тоді автобус - свідомо найкращий варіант з усіх можливих, адже, крім високого рівня комфорту і сервісу, ціни на автобусні квитки теж привабливі.

Виходить, навіть за наявності авіасполучення між Україною та Польщею, автобус зберігає свої лідерські позиції, пропонуючи пасажирам перевірений сервіс. Ось тільки, якщо раніше ми мали змогу кататися на автобусах такої собі якості, то у випадку з міжнародними поїздками йдеться виключно про потужні автобуси, розраховані на нічні переїзди, а отже - обладнані справними кріслами, кондиціонерами, інтернетом та іншими опціями, що зроблять вашу поїздку з Польщі в Україну легкою.

Визначитися з транспортом - ще півбіди. Сподіваємося, у вас уже не залишилося сумнівів щодо того, що автобус - ваш must have. А ось друге за актуальністю питання серед сучасних пасажирів - як же потрапити в цей самий автобус, що йде з Варшави до Києва?
Забігаючи наперед скажемо, що це не так вже й складно. У сучасному світі, насиченому подіями, завданнями і термінами, вкрай важливо вчасно зупинитися і подумати - "а як це зробити найпростіше?". І тоді події навколо устаканяться, а ви зі спокійною душею зробите те, що мали намір.

Так, щоб купити квиток на будь-який міжнародний автобус, що виконує рейси з Польщі в Україну, досить зайти на сайт конкретного пасажирського перевізника і, скориставшись формою пошуку квитків на його сторінках, знайти квиток на відповідний рейс. Усе це займе від сили хвилин десять, повірте. Хоча краще, звичайно, перевірте.

Невже це аж настільки вигідно - подорожувати з Польщі до України автобусом?

Щоб відповісти на запитання, чи вигідно здійснювати міжнародні автобусні переїзди, необхідно розуміти ваші цілі. Якщо, припустимо, ви хочете опинитися в Києві максимально швидко і для вас не принципово, скільки коштує квиток, тоді краще летіти літаком. Якщо ж на чолі кута - економія сімейного бюджету або грошей, заробити які ви, власне, в Польщу і приїжджали, тоді відповідь однозначна: краще купити квиток на автобус. Чому? Він дешевший за авіаквиток у 2-3 рази.
Так, доведеться витратити час на поїздку - до 15 годин, якщо їдете з Варшави до Києва. Але найчастіше на тривалість поїздки впливає час перебування на митниці. Буває, що цей етап затягується максимум на годину або дві. У такому разі доїхати вийде швидше.
Плюс - будуть санітарні зупинки, що теж час. Хоча, з іншого боку, на санітарних зупинках ви зможете виходити з автобуса, щоб розім'ятися і озирнутися на всі боки. У цьому деякі пасажири бачать додаткову користь від автобусних рейсів. Може, її побачите і ви?

Бажаємо вам насиченої подорожі, після якої залишиться приємний післясмак у вигляді пекучого бажання знову вирушити в дорогу. Що ж, ніщо цьому не заважає, тим паче, що ви тепер точно знаєте, чим добре їздити автобусами з Польщі до України і назад, і де брати квитки.

Другие статьи