Як поїхати в Карлові Вари самостійно? Легко! Ось і вся відповідь. Зазвичай туристи приїжджають сюди дорогою з Праги - все ж таки столиця Чехії завжди привертає до себе більше уваги і більш цікава з точки зору історії. І все ж - Карлові Вари. Це місто - одне з тих міст, куди намагається заїхати кожен, подорожуючи Європою. І чим же тут зайнятися? Що подивитися в Карлових Варах самостійно?

Колонади - перше, що спадає на думку при думці про Карлові Вари

І це справді так. Сюди їдуть, коли хочуть серйозно поправити здоров'я або провести профілактичні оздоровчі процедури. На території міста п'ять колонад, до яких підведено 14 джерел із мінеральною водою. Вода з кожного джерела унікальна за своїм складом і застосовується для лікування конкретних хвороб. Пити воду, до речі, потрібно зі спеціальних кухлів із гострим носиком - так ризик контакту води з емаллю зубів знизиться, а отже - знизиться і ризик швидко зруйнувати її специфічним складом води.

Колонади - це те, що насамперед варто подивитися в Карлових Варах самостійно. А що ж ще?

Чим дивують Карлові Вари?

Насамперед тим, що за територією і чисельністю населення це місто можна порівняти практично з будь-яким спальним районом мегаполісу. І тим не менше в Карлових Варах кожен турист знайде, чому дивуватися, що дивитися, що дізнаватися. У вашому розпорядженні театри, музеї, природні та архітектурні пам'ятки.

А тепер - список все ж таки конкретних об'єктів, які варто відвідати туристам у Карлових Варах:

  • Картинна галерея - тут проходять регулярні та тимчасові виставки творів мистецтва місцевих авторів і знаменитих зарубіжних майстрів.
  • Костел св. Марії Магдалини - найпомітніший і найстаріший храм міста, на його місці колись стояв готичний собор, потім він згорів, а ось фрески всередині - ні. Ними можна помилуватися й досі, а заодно й послухати органні концерти, які відбуваються тут регулярно.
  • Замок Локет. Орозташований не в самому місті, а за 12 км від Карлових Вар, і височіє на пагорбі в оточенні річок і лісів. Якщо поїдете туди влітку, можна влаштувати пікнік біля стін замку, або зайти всередину - багато приміщень збереглися в первозданному вигляді.

Ось що треба обов'язково подивитися в Карлових Варах, якщо приїдете сюди самостійно

Дворжакові сади

Це парк у центрі Карлових Вар, а названий він на честь чеського композитора Антоніна Дворжака. У парку можна влаштовувати пікніки, кататися на роликах, бігати, і за таку практичність у поєднанні з екологічністю місцеві й люблять Дворжакові сади. Туристи теж не проходять повз.

Музей бехеровки

У багатьох склалася стійка асоціація Карлових Вар із цією трав'яною настоянкою. Саме тут 1809 року Ян Бехер створив цей напій, який поряд із мінеральними водами прославив місто на весь світ. Тепер у Карлових Варах працює справжній музей бехеровки на базі старої аптеки. Тут туристи знайомляться з усім процесом створення настоянки - від рецепта до етикетки. Можна подегустувати і купити сувенірні пляшечки бехеровки.

А куди б ви сходили насамперед, опинившись у Карлових Варах? Що б подивилися відразу, якби гуляли тут без гіда, самостійно?

Другие статьи