Не однією лише Прагою заможна Чехія. Заради інтересу варто з'їздити і в друге за значимістю місто в країні - Брно. Ясна річ, що серед зими будь-яке європейське місто здасться похмурим, тому поїдьте туди в теплу пору року і влаштуйте собі, з одного боку, пізнавальний і приємний, а з іншого - недорогий відпочинок у Брно.

Брно

Щоб Брно виявився доброзичливим, обов'язково після приїзду поснідайте. Хто ж подорожує на голодний шлунок! Поснідати краще в якомусь кафе, розташованому ближче до автобусної станції або залізничного вокзалу. Адже ви приїдете туди, а значить - краще почати свій недорогий відпочинок у Брно саме звідти. Сніданок обійдеться вам у 7-10 євро - залежно від того, наскільки ситно ви вирішите поїсти.

Наступним кроком туриста в Брно найчастіше йде заселення в готель. Тут уже на ваш розсуд, де жити, перебуваючи в Брно:

  1. Хтось боїться експериментів, тому нічого, крім традиційних готелів, не розглядає.
  2. Інші мандрівники навідріз відмовляються від готелів і шукають, де б дешевше пожити. Як правило, обирають хостел.
  3. Третій варіант - каучсерфінг, коли знаходиш місцевого жителя і напрошуєшся до нього погостювати. Каучсерфінг - для особливо ризикових, або ж - суто для молоді. За умовами каучсерфінгу ви живете в гостях безоплатно, а віддячити стороні, яка вас приймає, можете на власний розсуд: почастувати вечерею, фірмовим алкоголем, якісною кавою/чаєм або ж - наступного разу приймете її в гостях у себе вдома.

Найоптимальніший варіант житла для бюджетного туриста зазвичай - хостел. Він підходить і за бюджетом, і за умовами, плюс - рівні якості хостелу теж різні, тому вибирайте уважно. Але якщо вам потрібно організувати недорогий відпочинок у Брно, дивіться в бік саме цього виду проживання.

Під час знайомства з містом напевно вам захочеться підкріпитися. Орієнтуйтеся на кафе в центральній частині. Тут вдасться замовити і перше, і друге, і поласувати чеськими солодощами з фірмовою кавою. Щодо цін, то обід обійдеться вам теж у суму близько 10 євро на людину. Така вам порада: навіть не намагайтеся конвертувати єврові покупки в гривні. Вийде значна сума, та й не зовсім це правильно - усе-таки в інших європейських країнах рівень життя і цін відрізняється від наших.

Як ще оптимізувати витрати в поїздці та зробити відпочинок у Брно недорогим

Крім економії на житлі, можна заощадити і на транспорті. Для цього більше ходіть містом пішки, а краще - взагалі заселитися ближче до центру. Скористайтеся всіма безкоштовними пропозиціями по Брно, зокрема - сходіть на безкоштовні виставки до Музею прикладного мистецтва, до Губернаторського палацу і до Моравської картинної галереї. Вільний вхід найчастіше і до соборів, костелів, проте треба орієнтуватися за ситуацією - буває, що раніше вхід був безкоштовним, а тепер став платним.

Ну і звичайно, ключовий спосіб влаштувати недорогий відпочинок у Брно - замовити квиток на автобус компанії Transtempo. Тепер ви точно будете задоволені поїздкою, тому що заощадите кругленьку суму і наберетеся позитивних вражень.

Другие статьи