Опинилися у Карлових Варах і не знаєте, чим тут зайнятися? Можете приєднатися до будь-якої з численних туристичних груп, разом з якими є шанс дізнатися про місто більше, ніж якби ви гуляли наодинці.

Але так чи інакше, Карловими Варами доведеться гуляти пішки, щоб:

а) здійснити оглядову екскурсію, що захоплює основні визначні пам'ятки;

б) перейнятися настроєм міста. Тільки так у вашій пам'яті на довгі роки залишаться яскраві спогади про поїздку.

Карлові Вари

Коли обиратимете конкретну екскурсію Карловими Варами, зверніть увагу на ту, яка присвячена джерелам - головній гордості міста, без якої по суті його б і не було. Екскурсія під назвою "Слідами Карловарських джерел" охоплює відвідування всіх офіційних колонад, є в програмі і музей бехеровки, а також - менш відомі джерела мінеральних вод, що присутні на території міста. Що важливо - гіди російськомовні, тому історична довідка щодо історії ледь не головної оздоровниці Європи буде вичерпною і зрозумілою. Коли дізнаєтеся все про всі джерела, переходьте до знайомства з історично значущими будівлями в місті. У тому числі - до місцевої галереї та музею.

Пішки vs на автобусі: кожному своє

Усе це добре, звісно, і спокійно, але, що, якщо вам хочеться більше руху і драйву? У Карлових Варах розраховувати на драйвовий відпочинок не доводиться. Але що ви зможете отримати, так це пішу екскурсію околицями міста. Саме по собі воно невелике, але пройти доведеться пристойно. Такий ритм витримають тільки найвитриваліші. І навпаки - поціновувачам розмірених екскурсій, де нікуди не треба поспішати, варто подивитися в бік автобусів. Автобусні екскурсії розраховані на поїздку містом, а також - на виїзд у сусідні міста. Є в Карлових Варах і суто туристичні автопоїзди, які повільно возитимуть вас вулицями, щоб ви все встигли роздивитися і водночас - щоб не втомилися від відпочинку.

Млинова колонада

Поїдьте за місто

До слова, про заміські екскурсії, про які ми згадали вище. У центрі інформаційної підтримки туристів дізнайтеся, які саме з них доступні наразі, і які - російською мовою. Обов'язково відвідайте якомога більше пізнавальних поїздок. Наприклад, якщо правильно розпорядитеся часом, то зможете побачити Сватоські гори і саму Ангельську гору, відвідати справжні фортеці в Локеті та Бечові, а ще - потрапити в діючу обсерваторію. Загалом, у Карлових Варах не так нудно, як можна припустити.

Другие статьи