Варшава не настільки популярна серед туристів порівняно з іншими європейськими містами. Та й багато гостей міста закохуються в нього далеко не з першого разу, але все ж закохуються. І тому є причини, перша з яких - ґрунтовні екскурсії Варшавою. Корисно буде не тільки самостійно знайомитися з її визначними пам'ятками, залишаючи за ширмою історичне підґрунтя і важливі деталі, а й брати екскурсії з місцевими гідами. Благо, у Варшаві велика кількість наших із вами співвітчизників, які влаштовують пізнавальні прогулянки вуличками Варшави. Оскільки гіди російськомовні, їм можна ставити різні запитання, отримуючи вичерпні відповіді та формуючи власне, підкріплене фактами, враження про столицю Польши.

Якщо поки що з гідом ви не визначилися, сходіть на Палацову площу - це серце міста, де заодно побачите наймасштабнішу місцеву пам'ятку - Королівський палац. Неподалік розташувалася ще одна величезна споруда - собор Святого Яна. Після того як оглянете ці будівлі, прогуляйтеся вуличками Палацової площі. Атмосфера тут виражено середньовічна, поціновувачам колориту має сподобатися.

Дворцовая площадь

Окремо візьміть екскурсію парком Королівські Лазенки, який являє собою вражаючий за своїми масштабами палацово-парковий комплекс. Колись на його місці був дрімучий ліс, а в наші дні тут розбиті численні ландшафтні композиції, є замки і ціла низка тематичних павільйонів. Дивно, але в одному тільки цьому парку ви зможете відвідати одразу кілька значущих у Польщі палаців. Наприклад, Мислевицький палац, зведений у стилі класицизму, а також - розташований на острові палац Станіслава Понятовського - останнього короля польського. Постійні гості парку - туристи, але й місцеві жителі люблять приїжджати сюди, просто щоб прогулятися стежками між старими деревами в оточенні спокійної атмосфери. Відчуття тут і справді таке, немов час зупинився, щоб ми могли перевести дух і подумати про щось важливе.

Королівські Лазенки

Куди ще у Варшаві взяти екскурсію, так це в Краківське передмістя. Цей напрямок один із найпопулярніших серед туристів. Збираючись туди, будьте готові витратити хороших півдня. Що ж являє собою Краківське передмістя? Це величезний проспект, що з'єднує Стару частину Варшави з її чинним центром. Під час екскурсії ви обов'язково побачите цілу низку знаменитих на весь світ пам'яток:

  • Варшавський університет - коли він був Казимирівським палацом;
  • Костел святої Анни;
  • Академію витончених мистецтв.
Прогулюйтеся проспектом неспішно і без оглядки на транспорт: рух автомобілів тут заборонено.

Екскурсія, що поєднує корисне з приємним

Центр науки імені Коперника - напевно ви чули про нього, коли спілкувалися зі знайомими, які побували у Варшаві. Це дивовижна установа, де є і виставкові зали, і освітні заходи з експонатами, і навіть дослідження тут проводяться разом із науковими відкриттями. Сюди якщо йти, то на півдня мінімум - особливо якщо з дітьми. Безліч вражаючих пізнавальних майстер-класів не дозволять вам просто так розпрощатися з "Коперником" - вам захочеться копнути глибше, дізнатися, як працюють закони фізики, наскільки просунуті бувають роботи. Всюди суцільний хай-тек і атмосфера неминучого прогресивного майбутнього.

Другие статьи