Якщо говорити про найбільші міста Чехії, то після Праги закономірно слідує місто Брно. Це центр Південноморавського краю, а розташувався він на Південному Сході країни. Колись Брно вважався фортецею, а згодом перетворився на індустріальний центр Чехії. Сюди часто приїжджають українці на заробітки, а отже, тема "яка погода в Брно" завжди актуальна. Погодьтеся, не хочеться приїхати сюди, хоч і для роботи на місцевому підприємстві, і потрапити в самий розпал зими, або коли Брно затягнули дощі та вогкість. А вогкості тут є звідки взятися, тож варто заздалегідь підготуватися до того, яка середньостатистична погода в Брно очікує на гостей міста.

Собор святих Петра і Павла

Якщо ви були колись у Празі, тоді вам буде нескладно прикинути, яка погода характерна для Брно. Як і в усій Чехії, тут переважає помірно-континентальний клімат із м'якою зимою і щадним літом. Середня температура в літній період тут близько 18°C, взимку -1°C. Сніг у Брно - явище вкрай рідкісне, зате дощів тут хоч відбавляй. Розумієте, так? Парасолька - обов'язкова річ у вашій сумці, якщо йдете гуляти Брно. І навіть якщо ви впевнені, що погода на вихідних буде сонячною, залиште парасольку на видному місці. Хіба мало.

Коли їхати до Брно

Погода, що сприяє прогулянкам містом і околицями, устаканюється тут у травні, триває протягом усіх літніх місяців і закінчується у вересні. Якщо у вас є можливість обирати, коли приїжджати до Брно так, щоб погода сприяла прогулянкам у задоволення, приїжджайте в теплу пору року. Якщо ж ви тут по роботі або просто змушені зірватися і приїхати в Брно в жовтні, листопаді або, чого ще гірше, в лютому, - не впадайте у відчай. У Брно є музеї, ресторани, тобто - буде чим зайнятися. А раптом так трапиться, що погода раптово вирівнялася і дозволяє виїхати за місто, - користуйтеся моментом.

Собор

Яка тут природа

Незалежно від погоди, у Брно природа прекрасна в будь-яку пору року. З трьох боків місто оточене пагорбами з лісом, а на Південь від нього розкинулася Південноморавська рівнина. З Півночі Брно захищений височинами, а сам лежить у улоговині. Тут дуже затишно. Важливо знати і про те, що через місто протікають одразу дві річки: Свратка і Світава - буде де відпочити в спекотний день або просто прогулятися навіть під дощем. Тепер ви в курсі, яка погода в Брно, а отже - підготовлені до найнесподіваніших змін навіть протягом одного дня.

Річка Світава

Другие статьи