Лієпая - це третє за величиною місто Латвії, розташоване воно на березі Балтійського моря, на Південному Заході країни. Між собою латиші називають Лієпаю - незамерзаючим морським портом. Тобто вже з ходу можна припустити, яка погода в Лієпаї взимку: в міру сувора, більше навіть м'яка. Що ще цікаво буде знати майбутнім гостям міста, так це переклад його назви: Лієпая = місто під липами. Лип тут справді багато, як і загалом - зелені.

Балтійське море

Мало хто з туристів прямує до Прибалтики за суто пляжним відпочинком, що цілком закономірно, адже Балтійське море не найтепліше. І все ж на морському узбережжі в Латвії можна засмагати, особливо в липні. Вода прогрівається до 18°C, та й сама погода в Лієпаї об'єктивно комфортна:

  • температура повітря тримається в районі 20°C;
  • дощів мало;
  • вітрів особливо немає.

Причому, однаково тепло буде в цьому місті як вранці, так і ввечері, хоча місцеві вже після 9 вечора кудись розходяться - чи то спати лягають, чи то звичка така. Зате о 7 ранку вулиці вже наповнені людьми.

І все ж, повернемося до погоди в Лієпаї, зокрема - до її пляжів. Вони тут вирізняються дрібним білим піском - це окрема гордість місцевого населення. Пляжі широкі, чисті, балтійське узбережжя взагалі має особливу атмосферу й шарм, сюди приїжджають точно не позасмагати, як, припустімо, в Іспанію. Тут більше відпочивають душею. До речі, пляжі відзначені міжнародним знаком якості "Блакитний прапор", що свідчить про їхню чистоту і безпеку.

Храм у Лієпаї

Крім пляжів обов'язково варто прогулятися і вуличками міста, тим паче що в Лієпаї багато архітектурних красот, є величезна площа троянд, собори, парки. Активним туристам варто їхати в Лієпаю в липні. Якраз у цьому місяці відбуваються численні фестивалі, зокрема - музичні, та й погода в Лієпаї сприяє прогулянкам і відпочинку просто неба.

Яка тут погода взимку

Не виходить потрапити сюди влітку? Восени і ближче до зими, зрозуміло, теж можна погостювати тут. Однак знайте, що взимку тут дмуть сильні вітри, хоча загалом температура стерпна за рахунок близькості моря. У середньому температура взимку в Лієпаї доходить до позначки -3-5°C, а середня літня температура +16-18°C. Вражаюче, але факт: навіть взимку в місті можна зустріти зелену траву, тоді як у березні трапляються справжні морози.

Про природу в Лієпаї

Крім численних лип, у яких місто буквально потопає, тут насаджено і багато інших дерев, чагарників, квітів. І все це на тлі морських пейзажів. Це вам не Лазурне узбережжя, але тут теж чудові краєвиди і при цьому - стерпна за температурою погода. У Лієпаї варто побувати хоча б одного разу, щоб скласти власне враження і відчути на собі особливості місцевого клімату.

Другие статьи