Збираєтеся в Латвію? Тоді знайте, куди саме в цій країні вирушити за пляжним і недорогим відпочинком: Лієпая. Це третє за величиною місто в Латвії, сюди щороку приїжджає величезна кількість туристів, які шукають оптимальні умови для спокійної відпустки. Один із місцевих пляжів настільки гідний, що отримав навіть нагороду "Блакитний прапор" - зазвичай її дають найчистішим, найдоглянутішим, найкраще облаштованим пляжам. До речі, тут пісок, а не галька, тож захід у воду буде комфортним, та й прогулятися берегом можна без взуття.

Сама назва міста перекладається як "місто під липами". Тут і справді багато лип і взагалі - зелених насаджень, є навіть лікарські рослини, лікувальні грязі та джерела з мінеральними водами. Тож, приїхавши просто на недорогий відпочинок у Лієпаю, ви зможете ще й оздоровитися.

Лієпая

Лієпая - не найтуристичніше місто Європи, і тим не менш - тут є на що подивитися. Втім, завдяки своїй скромній популярності серед бувалих туристів відпочинок у Лієпаї може виявитися цілком недорогим.

Так ось, у місті є рожевий сад, розбитий ще в 19-му столітті. Він справді сповнений квітучих троянд влітку, а восени і навесні тут цвітуть також тюльпани, нарциси, крокуси. Дуже красиве видовище, подивитися на яке приїжджають туристи звідусіль.

Ще одна місцева визначна пам'ятка, яка буде цікава гостям Лієпаї, - це будинок Петра I, де він дійсно зупинявся, перебуваючи на території Латвії.

А тепер згадайте, чим найбільше знаменита ця країна? Правильно, бурштином. Оскільки вивозити з Латвії необроблений бурштин заборонено, можете в Будинку ремісників виготовити собі бурштинове намисто. Заняття це цікаве і, що важливо для економного туриста, - не витратне по грошах, тож ваші плани на недорогий відпочинок у Лієпаї не порушаться.

Що врахувати при плануванні бюджету на поїздку в місто Лієпая

  • Чим їхати: автобус чи літак?
  • Житло: хостел, апартаменти або номер у готелі?
  • Харчування: готуєте самі або їсте в кафе?
  • Страховка
  • Віза
  • Сувеніри
  • Вільні гроші про всяк випадок

Якщо ви поїдете до Латвії автобусом, знімете кімнату або пристойний хостел, готуватимете самі (зазвичай у хостелах є повноцінна кухня) і не станете витрачатися на ресторани, вам цілком вдасться недорого відпочити в Лієпаї.

Другие статьи