Збираєтеся найближчим часом відвідати австрійський Лінц і хочете розуміти, яка там погода, що подивитися та й узагалі - що з себе представляє місто? Тоді продовжуйте читати цей текст.

Знайомство з Лінцем

На тлі скрупульозних і в чомусь однотипних міст Німеччини та Австрії Лінц вигідно виділяється. Він здається строкатим, візерунчастим, ошатним. Місцеві жителі так його і прозвали: строкате місто. Одразу після приїзду, поряд із тим, яка погода в Лінці, ви звернете увагу і на цю його особливість. Вулиці тут переважають такі, що вимощені бруківкою, тут усе ще стоять кріпосні стіни, зведені в давнину, будинки розфарбовані яскравими фарбами. А які тут набережні! Вони здаються якимись затишними, особливо літніми вечорами на заході дня.

Лінц

Що ще вирізняє Лінц, то це добре збережені архітектурні пам'ятки - заради них сюди насамперед і приїжджають туристи, і тільки потім бачать, наскільки місто миле і незвичайне. Якщо вам важливо розуміти про Лінц усе - від погоди до найрозвиненіших галузей, то варто повідомити, що всього за кілька десятиліть воно примудрилося вирости з промислового міста в культурну столицю регіону.

Тут немає різких контрастів і перепадів у температурі. Все дуже помірно:

  • літо тепле, але середня температура вдень лише +20°C, опадів у міру;
  • взимку випадає багато снігу, але дуже холодно теж не буває, максимум -15°C.

Щоб у спокійній обстановці і без необхідності мерзнути або мокнути під дощем насолоджуватися подорожжю, рекомендуємо їхати в Лінц у проміжок між квітнем і жовтнем. Цей період по-справжньому найсприятливіший для знайомства з Австрією загалом і зі строкатим містом зокрема. До речі, Лінц лежить на берегах Дунаю, тож у погожу погоду обов'язково здійсните паломництво до річки. Можна навіть покататися на туристичному катері й подивитися на затишне містечко з води. Варто сказати також про те, що 2009-го Лінцу офіційно присвоїли статус міста-курорту. Причина - неймовірна кількість зелені, свіже повітря, великі рекреаційні можливості. Тож Лінц - не просто красиве місто, а ще й курортне.

Бажаємо вам сповна відчути на собі принади приємної погоди в Лінці та всіх його переваг.

Другие статьи