Якщо ви проїздом або цілеспрямовано збираєтеся вирушити в Естонію, наша вам дружня порада: відвідайте місто Пярну. Багато різних відгуків про нього в інтернеті, хтось захоплений милою архітектурою і місцевою богемою, когось місто мало зачепило. Але в чому сходиться більшість, так це в тому, що недорогий відпочинок у Пярну - цілком реальний. Тут можна відшукати недорогі апартаменти, вибрати з низки кафешок найдоступнішу за ціною, та й сувеніри у вас буде шанс підшукати за найскромнішими цінами - благо, асортимент величезний.

Кожен турист напевно перед поїздкою формує бюджет і список із пунктів, на які доведеться витратити гроші. Універсальний список має приблизно такий вигляд:

  • Проїзд до Естонії;
  • Проїзд до міста Пярну;
  • Оренда житла;
  • Харчування;
  • Місцевий транспорт та екскурсії;
  • Сувеніри.

Досить об'ємний список, кожен пункт важливо врахувати, щоб уже на місці не було непередбачених витрат. Але ми точно знаємо, як ви зможете заощадити: купити квиток на автобус прямо до Пярну. Так вам не треба буде ламати голову над тим, як, припустімо, зі столиці Естонії доїхати до Пярну і у скільки це все обійдеться. Усе простіше. Сідайте на прямий автобус, і незабаром ви будете на місці. Житло найкраще підшукати заздалегідь, наприклад, зняти кімнату в хостелі або невеликий номер у місцевому готелі. Як і в будь-якому європейському місті, у Пярну є житло на будь-який бюджет, тож ви точно знайдете там щось недороге.

Деякі факти про Пярну

Нарівні з Тарту це місто - одне з найстаріших у Прибалтиці. Перші поселення тут датуються початком XI століття. А ось з XIX століття Пярну став відомим як місто-курорт, що стрімко розвивається на березі Балтійського моря. Саме в цьому місті найтепліше море у всій Естонії, а місцевий пляж - перша точка, куди вирушають туристи після приїзду. Пляж обладнаний усім необхідним для відпочинку з дітьми, тут широкий і плавний захід у море, щоправда, деякі у своїх відгуках скаржаться, що саме море холодне. Але ж це і нормально: як-не-як, це Балтійське, а не Середземне море, навіть у розпал липня вода буде прохолодною. Не захочете купатися - до ваших послуг розваги у вигляді серфінгу, міні-гольфу, можете просто посидіти на лавочках, чекаючи барвистого заходу сонця на тлі моря. І при цьому, що важливо, вам не треба буде витрачати багато грошей, Пярну - це місто, де сильно не витратишся, навіть якщо сильно захочеш.

Другие статьи