Чи варто зайвий раз говорити про те, наскільки корисні мінеральні води в Карлових Варах і наскільки мальовничі місцеві пейзажі? Думаємо, питання риторичне. А ось про що варто говорити, так це про те, як організувати недорогий відпочинок у Карлових Варах, тому що туристу недосвідченому може здатися, що Карлові Вари - суто для аристократії. Утім, раніше в Карлових Варах справді відпочивала виключно аристократія, а ось у наші дні туди може дозволити собі поїхати кожен. І не просто поїхати, а ще й оздоровитися.

Карлові Вари

Ви можете їхати туди пакетним туром, який традиційно включатиме проживання в санаторії з відвідуванням колонад, де б'ють джерела з лікувальними водами. Пакетний тур за замовчуванням недешевий, хоча - потрібно вміти шукати. А можете поїхати самостійно. Ось про це і поговоримо.

Коли краще їхати? Якщо ви не женетеся за сезоном, а просто бажаєте приїхати і побачити Карлові Вари (і бажано - за недорого), зверніть увагу на низький сезон: січень - квітень. Завдяки м'якому клімату тут буде не так холодно, як на батьківщині, плюс - ви істотно заощадите.

Чим їхати? Уточнення: особливо якщо хочете собі недорогий відпочинок. У цьому випадку оптимальний варіант - автобус. Для цього рекомендуємо купувати квиток на комфортабельний автобус з України до Чехію через сайт компанії Transtempo. Тут же краще відразу брати і зворотний квиток.

Де жити, будучи вже в Карлових Варах?

Якщо ви - турист завбачливий, напевно захочете заздалегідь забронювати собі житло через такі сервіси, як Booking або Airbnb. Це гарне вирішення питання з житлом. Але що ще вигідніше по грошах, так це зняти апартаменти вже після приїзду в Карлові Вари. Порівняно з номером у готелі вони обійдуться вам раза в два дешевше. Ось вам і наочний приклад недорогого відпочинку в Карлових Варах.

Куди витрачати гроші далі - залежить від ваших уподобань і бюджету, з яким ви приїхали. У Європі завжди знайдеться, куди прилаштувати євро, тож обережно ставтеся до спокусливих екскурсій чи сувенірів, платіть лише за те, що вам справді потрібно. Та й спочатку скористайтеся всіма безкоштовними можливостями вивчити місто - наприклад, піші прогулянки, і тільки потім думайте в бік платних пам'яток.

Завод “Мозер”

З найвідоміших перелічимо, мабуть, такі:

  • Музей бехеровки - цей напій, до речі, родом із Чехії. У музеї ви побачите старовинні пляшки, в які розливали лікер, зрозумієте саму процедуру його виготовлення, також можна буде придбати пляшечку бехеровки.
  • Завод "Мозер" і музей при заводі - вони присвячені скляній справі і розповідають туристам, як створюються красиві вироби зі скла.
  • Картинна галерея - тут просто красиво і можна в спокійній обстановці насолодитися творами мистецтва.

За відвідування всіх цих місць доведеться заплатити. Утім, поїздка за кордон - це завжди витрати, але ви маєте право вирішувати - це будуть великі витрати чи все ж таки - недорогий відпочинок у Карлових Варах, куди ми вас і запрошуємо.

Другие статьи