Під Варшавою з'явився новий аеропорт - у Радомі. Він уже запрацював: перші рейси вирушають звідти сьогодні.

Ррейси з Радома виконуватиме польська авіакомпанія LOT. Спочатку - за трьома напрямками: до Парижа, Риму та Копенгагена. Пізніше польотну мережу планують розширити.

Мало хто вірив, що цей аеропорт все-таки відкриють. Але проект реалізували. Аеропорт розташований приблизно за 100 кілометрів від столиці, як випливає з назви, розташований у Радомі за адресою вул. Любельська, 158. Дістатися туди можна автобусом, поїздом або машиною.

Під Варшавою, у Радомі відкрили новий аеропорт
Під Варшавою, у Радомі відкрили новий аеропорт

Перед будівлею аеропорту є автостоянка на 700 автомобілів. У південній частині аеропорту є можливість побудувати ще більшу парковку на 2000 паркувальних місць.

Це також модернізована злітно-посадкова смуга, яку подовжили на 500 м. Нині її довжина становить 2,5 тис. м і дає змогу експлуатувати літаки малої та середньої дальності. Поруч із пасажирським терміналом розташований перон на 11 літаків.

Під Варшавою, у Радомі відкрили новий аеропорт
Під Варшавою, у Радомі відкрили новий аеропорт

В аеропорту також є кімнати для дітей. Нововведенням стане Освітньо-розважальна зона за зразком Наукового центру "Коперник". Він буде тематично орієнтований на питання, пов'язані з авіацією. Відкриття Освітньо-розважальної зони заплановано на рубіж серпня та вересня.

Влада сподівається, що аеропорт Варшава - Радом частково розвантажить переповнений Шопен. Об'єкт має розвантажити навколишні порти й обслуговувати до трьох мільйонів пасажирів на рік.

Другие статьи