Чому подорожі автобусом користуються попитом серед пасажирів? Основна причина - можливість побачити більше за менші гроші.

За ціною автобусом подорожувати дійсно вигідно, адже можна по-швидкому з'їздити до Європи, не витративши на це весь сімейний бюджет. Ця опція особливо актуальна, якщо ви їдете з Києва до Варшави на роботу - квитки апріорі мають бути по кишені. Але є ще один аспект, який важливо брати до уваги, і це - пасажирський перевізник. Як зрозуміти, що ви їдете з надійною компанією? Давайте подивимося, що слід враховувати, роблячи свій вибір.

Як зрозуміти, що ви обрали надійного перевізника?

Вибираючи, з ким вирушити до Польщі, враховувати насамперед потрібно надійність і безпеку перевізника. У чому це зазвичай проявляється? Звісно, краще оцінювати ці параметри вже безпосередньо під час взаємодії з компанією, в дорозі або навіть під час вирішення організаційних питань, але можна це зробити і заздалегідь. Отже, на що ж ми дивимося? Поки що вся увага - на сайт.

Якщо компанія досвідчена і піклується про своїх клієнтів, на її сайті ви без зусиль знайдете все те, що стане в пригоді вам як пасажиру, наприклад:

  1. Сторінка з відгуками, причому - з усіма, а не тільки з хорошими. Все-таки, якщо у компанії є проблеми, вони рано чи пізно спливуть, немає сенсу приховувати. З іншого боку, всі пасажири різні, комусь у салоні спекотно, комусь холодно, і все це на одному рейсі - всім не догодиш, але відповідальний перевізник постарається створити оптимальні умови для всіх.
  2. На сайті буде можливість вибрати місце зі зрозумілої схеми салону. Тобто, ви не купуватимете квитки наосліп, як це зазвичай бувало в касі автовокзалу, а точно знатимете, яке місце ваше, і що воно, наприклад, біля вікна, там, де вам найкомфортніше.
  3. Ціни на автобусні квитки відповідальний перевізник тримає на середньому по ринку рівні, намагаючись за можливості надавати знижку. Складно утримувати низькі ціни, якщо інші перевізники їх завищують, встановлюючи все нову і нову планку. І все ж компанія з великим досвідом у міжнародних перевезеннях знає, що потрібно її пасажирам, тому намагається забезпечувати адекватну вартість на свої послуги. Може, тому така компанія довгі роки зберігає свої впевнені позиції в галузі?

А що щодо автобусів?

Якщо ви уважно підшукуватимете пасажирського перевізника і взагалі - чим дістатися з Києва до Варшави, то обов'язково зверніть увагу на транспорт, яким здійснюються подібні поїздки. Зазвичай автобуси в Європу ходять тільки комфортабельні. Якісь із них більш комфортабельні, якісь - із мінімальним оснащенням, але так чи інакше ви маєте знати, де проведете майбутні годин 15 у дорозі (між Києвом і Варшавою до 800 км).

Так, салон автобуса на Польщу має бути м'яким і прибраним, а головне - відстань між кріслами має бути такою, щоб усі пасажири могли зручно розташуватися до сну, не заважаючи один одному. А, і, звісно, спинка має бути відкидною і в справному стані - інакше, як ви собі уявляєте сон у комфортабельному салоні? Деякі автобуси йдуть із персональними моніторами для кожного пасажира, але зазвичай - у салоні встановлено один монітор на всіх. Чудово, якщо в автобусі з Києва до Варшави є безкоштовний вайфай, і ще краще, якщо там є мультимедіа-система з добіркою фільмів і музики - так ви не занудьгуєте в дорозі.
Ще однією ознакою відповідального пасажирського перевізника вважається наявність на рейсі стюардеси і двох водіїв, щоб вони могли змінювати один одного і таким чином відпочивати, підвищуючи свою пильність і безпеку в дорозі. До речі, стюардеса якраз той член екіпажу, який потурбується про ваш комфорт у дорозі: вона видасть вам каву та чай за запитом, а також - плед із подушкою, щоб ви могли поспати.

Не знаєте, що на вас чекає у Варшаві? Зазвичай автобуси далекого прямування прибувають на місцеву автостанцію, тобто - місце з хорошою транспортною розв'язкою. Тож навіть якщо вас не зустрічатимуть, ви все одно легко зорієнтуєтесь, а якщо зустрічальна сторона буде, то ви точно з нею не розминетесь. А далі на вас чекає знайомство зі столицею Польщі та її визначними пам'ятками, Старим містом, красунею-рікою Віслою і багато іншого. Нехай подібні подорожі стають приємною традицією.

Другие статьи