Країна хоче залучити якомога більше трудових мігрантів.

Польща готує масштабні податкові пільги для заробітчан, які планують залишитися в цій країні щонайменше на чотири роки.

Іноземці, зокрема й українці, зможуть платити вдвічі менше податків, ніж поляки. Парламентський проєкт програми "Польський лад" планують ухвалити вже восени, повідомляє компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Її суть у тому, щоб залучити якомога більше іноземців на тривалий час і повернути в країну своїх громадян. Проєктом передбачається, що в перші чотири роки після переїзду до Польщі людина платитиме податки з 50% знижкою.

Пропонована пільга буде спрямована на осіб, які:

  • перед переїздом до Польщі щонайменше три роки жили за кордоном і підтвердять це документально;
  • вперше приїдуть до Польщі;
  • після переїзду житимуть у цій країні повних чотири роки;
  • платитимуть податки в Польщі від усіх можливих доходів: трудового договору чи від підприємницької діяльності.

Мінфін Польщі заявляє, що протягом чотирьох років держбюджет фінансуватиме цим людям внески в пенсійний фонд і страхування на випадок хвороби.

Водночас експерти прогнозують нові подібні програми з боку польської влади для трудових мігрантів. Це робиться з метою поліпшення демографічної ситуації в країні та збільшення кількості працюючого населення.

За даними Gremi Personal, за останні роки до Польщі приїхала рекордна кількість мігрантів, які вже внесли мільярди злотих внесків до ZUS (Управління соціального страхування Польщі). Велика частина з них - це українці.

Другие статьи