Думаєте про те, де замовити екскурсію по Ризі? Їх пропонують практично в будь-якому готелі Риги або Юрмали. А якщо вже ви потрапили в Латвію, не варто обділяти увагою таке барвисте місто, як Рига, - вивчайте його! Тим паче що центр Риги офіційно внесено до списку об'єктів, що охороняються ЮНЕСКО.

Зазвичай туристи починають свою ходу новим містом з того місця, де заселилися. Якщо ж ви берете екскурсію, тоді почніть з оглядової - це найнадійніший спосіб познайомитися з містом. Зазвичай оглядові екскурсії включають у себе всі найзначніші пам'ятки міста, а саме: церкву св. Петра, Ризький замок і Ризьку телевежу, Шведські ворота та багато інших. Що особливо зручно - багато екскурсій тут проходять російською мовою. Утім, це вже стало нормою і ознакою хорошого тону - надавати гостям високоякісну туристичну послугу їхньою ж рідною мовою. Хтось про поїздку до Латвії лише мріє, а у вас уже є чудова нагода перейнятися атмосферою міста, роздивитись усі його закуточки, щоб потім упевнено ділитися досвідом і враженнями з тими, хто туди тільки збирається. Краще, звісно, прогулятися вулицями Риги пішки, а от щоб побачити більше і доїхати до околиць міста, варто вже брати автобусні екскурсії.

Ризький замок

Як це працює? У Ризі є спеціальні туристичні автобуси, куди можна купити проїзний квиток, що діє цілих 48 годин. Тобто вам не обов'язково перебувати весь час в автобусі - можете виходити на будь-якій зупинці, щоб пройтися вулицею, яка вас цікавить, або зайти в вподобану кав'ярню, і так протягом двох діб. Весь цей час в автобусі працює аудіогід різними мовами, тож можна підключитися до екскурсії Ригою на будь-якому етапі.

Водна екскурсія Ригою Не очікували такої? А вона якраз користується популярністю. Основний маршрут припадає на Ризький міський канал, який розташований у центрі міста посеред бульварів. Ця ділянка міста упорядкована - тут можна робити пікніки і просто відпочивати, лежачи на зеленій травичці. Чим примітний канал, так це фонтанами і миловидними мостами. Але не тільки з берега доведеться спостерігати за каналом - у теплу пору року і за гарної погоди туристи здійснюють екскурсії на прогулянкових корабликах. Спочатку пливуть каналом, а після - виходять на місцеву річку Даугаву. Звідси відкривається оглядова панорама на місто. Сама екскурсія триває приблизно 1 годину.

Ризький міський канал

Персональні екскурсії Крім групових - традиційних - екскурсій, у Ризі можна замовити також прогулянку з приватними гідами. Вони тут вирізняються хорошою освітою і начитаністю, тому ваша екскурсія з підкованими гідами буде пізнавальною. З ними ви складете оптимальну для себе програму і навіть зможете вирушити на природу, до Балтійського моря. Можете включити туди і винно-гастрономічний тур метсними ресторанами з обов'язковою дегустацією національних делікатесів. Як бачите, багато чого залежатиме від ваших побажань. Насолоджуйтеся Ригою сповна!

Другие статьи