Прага - ідеальне місто, щоб організувати тут недорогий відпочинок

Будь-яка подорож так чи інакше пов'язана з витратами. І до цього треба бути морально готовим. Але зовсім не обов'язково витрачати нечувані суми - у вас може вийти і цілком недорогий відпочинок. У Празі, наприклад, так точно.

Чи варто вам їхати до Чехії

Так уже склалося історично, що, перебуваючи в самому центрі Європи, Прага привертає до себе мільйони туристів з усього світу, але залишається при цьому одним із найдешевших європейських міст. Тож варто поспішити і потрапити сюди, поки ціни не піднялися до стандартного європейського рівня. Крім невисоких цін на відпочинок загалом, відзначимо і те, чим ще Прага може вас порадувати:

  • М'який клімат
  • Смачна кухня
  • Слов'янська гостинність
  • Велика кількість історико-архітектурних пам'яток

А ще тут дуже продумана і зручна для життя інфраструктура - звідси не захочеться і зовсім їхати. Плануючи недорогий відпочинок у Празі, пам'ятайте, що за порівняно невеликі гроші ви познайомитеся з унікальним містом, яке важко навіть назвати істинно чеським. Тут намішано одразу багато різних культур, тому і скандинави, і німці, і поляки, - а тепер і українці - почуваються тут, як вдома.

Плануємо недорогий відпочинок у Празі

Якщо вам потрібна серйозна економія на поїздці, приступайте до її планування заздалегідь. Вам знадобиться такий план:

  1. Бюджет: скільки грошей ви готові витрати на подорож.
  2. Дата і тривалість відпочинку: коли виїжджаєте, скільки часу проводите в іншій країні.
  3. Транспорт: летите літаком або їдете автобусом. Можна і своєю машиною, але з нею ви точно не заощадите.
  4. Бронь квитків, житла: треба заздалегідь замовити квитки туди й назад, так само, як і з житлом: що раніше бронюватимете житло, то вищі шанси вибрати щось по кишені.
  5. Страховка: обов'язково оформляйте страховку, вона, до того ж, недорога.

Обов'язковою статтею витрат запишіть купівлю сувенірів з Праги. Адже, яка ж це поїздка за кордон, якщо ви не привезете звідти подарунки рідним і близьким? Не сказати, що в Празі дуже дорогі сувеніри, але ви й не помітите, як витратите на них не одну сотню крон.

Як недорого харчуватися, відпочиваючи в Празі

Та ж ситуація і з харчуванням. Це здається, що ви обійдетеся мінімальним перекусом. На ділі ви постійно будете хотіти випити кави на красивому Карловому мосту, випити кави, прогулюючись брукованими вуличками в старому місті, з'їсти традиційні місцеві ласощі - трдельник, а шашлик, сосиски, вино на заході дня? Спокус буде більш ніж достатньо, а додайте сюди необхідність хоча б один раз на день нормально поїсти в кафе, ось і отримаєте кругленьку суму. І що ж робити? Шукати не туристичні місця з їжею. Відходьте подалі від натовпів туристів, і поступово ви знайдете точки харчування для місцевих, де ціни божеські.

У плані їжі недорогий відпочинок у Празі ризикує перетворитися на витратний. Але ви не здавайтеся і просто шукайте прийнятні ціни, не ведіться на популярні вивіски і рахуйте свої гроші.

Другие статьи