Прага - найкрасивіше місто світу. Такий висновок містить дослідження популярного міжнародного тижневика Time Out, методика якого ґрунтується на сприйнятті жителів своїх міст. На другому місці рейтингу розташувався Чикаго (повну версію списку видання опублікує пізніше).

«Ми попросили 27 тис. городян з усього світу назвати найкращі якості їхнього міста, і столиця Чеської Республіки опинилася на першому місці за красою: 83% опитаних нами жителів Праги високо оцінили її вигляд.

Чи то прогулянка Карловим мостом, чи то спостереження за Орлоєм, день у Празі обов'язково буде пов'язаний із чудовою архітектурою. Але справа не тільки в будівлях: вирушайте на пагорб Летна, щоб помилуватися приголомшливим краєвидом, або прогуляйтеся набережною Влтави, щоб відчути спокій і умиротворення", - ідеться в підсумках дослідження.

Прага - найкрасивіше місто світу
Прага - найкрасивіше місто світу

"Рейтинг краси" є частиною іншого, глобального рейтингу найкращих для життя міст світу, який Time Out опублікував тиждень тому. У ньому Прага посіла сьоме місце.

"Крім лідерства в красі, зовсім не дивно, що Прага посіла друге місце в категорії "релаксація". Тут абсолютно типово купити чашечку кави і розслабитися, насолоджуючись незвичайною атмосферою", - додали автори рейтингу.

Другие статьи