На початку будь-якої поїздки виникає і щільно вкорінюється в голові питання - що привезти рідним і близьким як подарунки? Щоб укотре не виникало складнощів із пошуком сувенірів, корисно буде заздалегідь скласти список того, що привезти з Нарви. Маючи під рукою вичерпний чек-лист з обов'язкових покупок, ви зможете за раз купити все, що потрібно, а не витрачати час, хаотично бігаючи від однієї сувенірної крамниці до іншої.

Шоколад

Ви, може, й не знали, але в Естонії дуже смачний шоколад. Особливо славиться своїми смаковими якостями шоколад марки Kalev, а також - марципанові батончики. Краще купувати їх не в сувенірних точках, а в спеціалізованих магазинах, або - в супермаркетах (де, до того ж, часто бувають акції та знижки). Наприклад, супермаркет Рімі.

Інші варіанти смачних сувенірів

Естонія - прогресивна європейська країна, а отже - тут поціновувачі ПП обов'язково знайдуть підходящі для себе продукти харчування. Користується попитом у приїжджих суміш із гороху і злакових під назвою "Ката", продається теж у звичайних магазинах. Захочете поласувати вином на заході дня, беріть до нього місцевий сир "Саарема", він вважається натуральним - без консервантів і барвників.

Чисто естонські сувеніри

Щоб довго не ламати голову над тим, що привезти з Нарви, беріть магнітики. Так, багатьом вони вже приїлися. Але ж можна підібрати не стандартний магнітик, а щось оригінальне, ручної роботи. Бувають такі магнітики, які по-хорошому тягнуть на цілу картину. Ось вони-то і заслуговують на те, щоб їх купили і подарували коханим людям.

Традиційними естонськими сувенірами вважаються будь-які варіації на тему талліннських і просто естонських будиночків. У формі будиночка йдуть підвіски (можна використовувати як новорічну прикрасу на ялинку), брелоки, ті ж магніти, свічники.

Не залишають байдужими туристів і прикраси ручної роботи. Вони йдуть дерев'яні, скляні, срібні. Все-таки ручна робота наповнює будь-яку річ незвичайним духом тієї місцевості, де вона зроблена. Чому б не відвезти з собою парочку браслетів або сережок? То-то ваша подруга зрадіє!

Що ще привезти з Нарви

Окремим списком оформимо ще кілька ідей на тему, що привезти з Нарви:

  • Вінтажні вироби: статуетки, платівки, картини, все, що сподобається на блошиному ринку Каламайя.
  • Авторські вироби з кераміки, дерева, шкіри - коштуватимуть вони дорожче, бо йдуть уже як дизайнерські, зате і якість порадує. Купують такі речі в районі Теллісківі.
  • Мило ручної роботи, парфумерія, косметика.
  • Вовняні вироби з національними естонськими орнаментами.

Сподіваємося, цей наш путівник сувенірами з Нарви послужить вам добру службу і в найбільш слушний момент нагадає про те, що дійсно варто привезти з Нарви на подарунок близьким людям.

Другие статьи