А ви знали, що в Празі є стіна пошани Джона Леннона, хоча сам музикант ніколи не бував у цьому місті? Також Прага знаменита своїм найвужчим будинком - ширина 2,25 м - і найвужчою та найкоротшою вулицею, яка раніше виконувала роль пожежного виходу до річки, а зараз - це улюблена пам'ятка туристів. Чим ще знаменита столиця Чехії, ви побачите на власні очі, якщо зважитеся на довгоочікувану подорож до Праги. А щоб здійснити цю пізнавальну поїздку, розгляньте варіант автобусної подорожі. До того ж, подейкують, за ціною автобуси набагато вигідніші за будь-який інший транспорт.

Недорогу та комфортну поїздку зі Львова до Праги замовляли?

На сьогодні мандрувати Європою на автобусі - найкращий зі способів знайомства зі світом. Як то кажуть, по-швидкому - і себе показати, і на інших подивитися. Купувати квитки на автобуси настійно рекомендуємо тільки в онлайні - ну до чого вам клопоти з поїздкою на автостанції? Забудьте. Краще зосередьтеся на тому, що на вас чекає прекрасна і неповторна Прага. І покваптеся з купівлею квитків, адже цей напрямок користується підвищеним інтересом серед допитливих пасажирів. Після вимушеного карантину довжиною в рік і з урахуванням постійних обмежень інтерес цей обіцяє тільки посилюватися - прямо пропорційно голоду туристів за подорожами. Та й за вартістю квитки на автобус до Праги поки що доступні.

До речі, про Прагу. Прага - не тільки столиця Чехії, а й справжня архітектурна перлина посеред Європи. Якщо ви плануєте їхати до Праги зі Львова, вам буде корисно знати, що відстань між Львовом і Прагою - близько 850 км, і це пояснює доступність автобусних квитків за ціною. Щодо часу в дорозі, то їхати до Праги теж не доведеться вічність - годин 15, і ви на місці. Усе це робить рейси Львів - Прага регулярними і затребуваними.

Додаткова перевага таких рейсів - комфортабельні салони автобусів. Вони обладнані всіма необхідними системами та механізмами, які забезпечать легкий переїзд:

  • Крісла в салоні м'які, а спинку можна регулювати під себе.
  • Підлокітники можна прибрати, кондиціонер - налаштувати.
  • Можна під'єднатися до безкоштовного вайфаю і доступної в автобусі мультимедіа системи. А це - маса улюблених фільмів + новинки кінематографа та музика.

Що ще є на рейсі? В автобусах далекого прямування, зокрема на рейсі Львів - Прага, обов'язково працює стюардеса, тож ви отримуватимете гарячі напої (кава, чай) на всьому шляху прямування автобуса, також вам видадуть плед і подушку зі змінною наволочкою, щоб спалося міцніше.
Оскільки відстань між Львовом і Прагою значна, на маршруті заплановані регулярні зупинки - сходити в туалет, поїсти в придорожніх кафе, розім'ятися.

До Праги автобусом: кілька нюансів, які збережуть вам нерви і час

Якщо хочете зайняти найзручніше для себе місце в салоні, тоді варто заздалегідь подивитися розклад і купити квитки одразу ж, без зволікань. До того ж, маючи на руках квитки, ви будете спокійніше займатися своїми звичайними справами. І навпаки - купуючи квитки впритул, є ризик отримати не найкраще місце, бо інші місця будуть уже зайняті більш завбачливими пасажирами. Якщо знаєте дату зворотної поїздки, рекомендуємо взяти квитки і на цей рейс. Який сенс відкладати на потім те, що полегшить вам життя відразу?

Скористайтеся вайфаєм сповна - загугліть потрібну вам адресу в Празі, з'ясуйте, яка транспортна розв'язка в місті, замовте таксі, дізнайтеся, де можна розміняти гроші після приїзду. Це дуже важлива інформація, яка дасть змогу уникнути непередбачених складнощів. Буває, що автобус затримують на кордоні довше запланованого, і приїзд до Праги може виявитися пізнім. Треба буде поспішити, щоб встигнути на метро, відшукати потрібну вам адресу або гарантовано зустрітися з приймаючою стороною.

Якою б не була мета вашого приїзду до Праги, ми впевнені - тут ви чудово проведете час. Навіть якщо ви їдете сюди за робочим контрактом, а жити плануєте в іншому чеському місті, так чи інакше ви потрапите до Праги. Не пошкодуйте пару днів на знайомство з цим старовинним середньовічним містом. Особливо цікава його стара частина з собором Святого Віта, Карловим мостом, Староміською площею. А які там краєвиди на Влтаву на заході сонця...

Словом, якщо плануєте їхати до Праги, не відкладайте купівлю квитків, тим паче що час такий нестабільний - краще скористатися можливістю одразу, чи не так? Бажаємо вам легкої поїздки та незабутніх вражень від знайомства з Чехією.

Другие статьи