Цілком нормальна серед туристів практика - складати топ місць того міста, куди планується поїздка. Так, якщо ваша точка призначення - Карлові Вари, напевно вам буде цікаво дізнатися, що це не просто чеський курорт. Це дуже красиве, колоритне, затишне містечко в самому центрі Європи. Раніше воно називалося Карлсбаден за велику кількість джерел із мінеральною водою. Назва змінилася, а ось джерела залишилися, і донині приваблюють сюди приїжджих. Багато хто сюди їде, щоб оздоровитися і зосереджує всю свою увагу саме на санаторних можливостях курорту. Але ж Карлові Вари можна сміливо включати у свій загальний туристичний маршрут Чехією, бо тут є чому дивуватися, де погуляти, що запам'ятати і відвезти з собою у вигляді незабутніх приємних спогадів.

Отже, куди ж вирушити і що подивитися в Карлових Варах - наш топ місць.

Сад імені Сметани

У слов'ян це прізвище викликає своєрідний асоціативний ряд, насправді ж - це прізвище видатного чеського композитора та піаніста, засновника школи композиторів. У саду багато дерев, квітів, зокрема - є клумба, частину квітів на якій вибудовують у формі дати. Дивно, але ця дата справді змінюється щодня. Ви можете прогулятися садом, відпочити на галявині, роздивитись оздоровчий комплекс, що знаходиться на території саду, або розслабитися на розважальному заході - їх для туристів влаштовують регулярно. Сад Сметани - однозначно входить до числа топ місць у Карлових Варах.

Сад імені Сметани

Музей Бехеровки

Це маловідомий факт, але знаменитий напій бехеровка був винайдений у Чеській республіці. Пляшечки з лікером ви зустрінете практично в будь-якій торговій точці Праги, а ось Карлові Вари - це місце, де ви відвідаєте музей Бехера, автора напою. Музей розташовується в приміщенні аптеки. Спочатку ви побачите колекцію з пляшечок, етикеток, нагород і дипломів, також подивитеся на приклади підробок лікеру. Далі буде можливість спуститися в підвал і побачити на власні очі, як зберігається напій, вам покажуть документальний фільм про історію бехеровки, і нарешті - дегустація.

Музей Бехеровки

Млинова колонада

Це одна з численних колонад міста й однозначно та, яка є його символом. Подейкують, що місцевим жителям архітектурне рішення Млинової колонади не до душі, а от гості Карлових Вар залишаються в захваті від її вигляду. Автор колонади - І. Зітек, архітектор, який побудував Національний театр у Празі. Спочатку він планував зробити Млинову колонаду в кілька поверхів, але через брак грошей довелося обмежитися одним поверхом. Зате яким!

Млинова колонада

Замок Локет

Серед усіх визначних пам'яток, які варто побачити в Карлових Варах, Локет має бути серед перших. Масштаб, що вражає уяву, і середньовічна атмосфера, що повною мірою збереглася, - ось що відрізняє Локет. Він - не просто замок, а ціле середньовічне місто, біля підніжжя якого влаштувалося сучасне містечко. Хто і коли саме побудував Локет, достеменно невідомо. Та й чи треба знати ці подробиці, якщо можна мовчки захоплюватися побаченим. Ми щиро рекомендуємо включити Локет у топ місць Карлових Вар.

Замок Локет

Фортеця Бечов

Її видно здалеку, бо стоїть фортеця на скелі. Її ще називають замком, хоча з точки зору архітектури це не зовсім так. Проте фортецю варто відвідати, бо це не просто топ-місце в місті Карлові Вари, а будівля, споруджена в далекому XIII столітті. Кілька разів її руйнували, але представники правлячих родин, які проживали там свого часу, щоразу відновлювали її. Зараз на території фортеці є музей, можна просто прогулятися середньовічними вуличками та відвідати місцевий ландшафтний парк.

Фортеця Бечов

Як ви вже, напевно, зрозуміли, у місті-курорті Карлові Вари на вас чекають не тільки оздоровчі процедури з усіма наслідками, що з цього випливають, а й насичені прогулянки топ-місцями. Для любителів історії та культури ці кілька днів у серці Європи обіцяють стати сповненими відкриттів.

Другие статьи