Це місто - немов ілюстрація до улюблених казок, - ох, не дарма сюди приїжджають туристи практично звідусіль у пошуках натхнення і нових відкриттів. Ми зараз розповімо вам, які в Кракові є місця, де вам буде цікаво. Одні приїжджають до Кракова в рамках подорожі Польщею, інші - вирішують провести в Кракові вихідні, а хтось і зовсім використовує Краків як транзитне місто дорогою в іншу країну. Так чи інакше, Краків - популярне місто серед іноземців, і на те є вагомі причини. Ось деякі з них.

Ринкова площа - звідси краще починати знайомство з містом Найбільша площа міста закономірно стає місцем, де городяни влаштовують ринок і вистави, просто гуляють і відпочивають. Так було в далекому минулому, так відбувається і сьогодні. Хіба що сучасна Ринкова площа Кракова більше не є місцем торгівлі в прямому розумінні - сюди приходять, щоб відпочити і почати знайомство з Краковом. Це місце завжди присутнє у списку топ-місць Кракова, і ми теж запрошуємо вас його відвідати.

Ринкова площа

Суконні ряди Так називається ділянка площі, де місцеві продають суто краківські сувеніри: мережива, бурштин, народні костюми, дерев'яні вироби майстрів і умільців. Сам ринок Суконні ряди вважається одним із найстаріших ринків Польщі, а то й усієї Європи, перші згадки про який датуються XIII століттям.

Суконні ряди

Вавельский замок - резиденция королей Однозначно те місце, куди варто прийти. Раніше в замку проживали королівські родини, зараз він числиться як музей і просто знаменита пам'ятка Кракова. У літню пору і в суху погоду туристи влаштовують на галявині навколо замку пікніки. Якщо ви в пошуку старовинних будівель з історією, тоді Вавельський замок заслуговує бути у вашому особистому топ-місць Кракова.

Вавельський замок

Маріацький костел Це, мабуть, найбільш упізнаване місце Кракова. Сюди варто прийти не тільки заради архітектурних красот, а й щоб побачити знаменитий різьблений дерев'яний вівтар і почути традиційну для цього костелу музику.

Маріацький костел

Краківські Планти Неподалік від знаменитого Маріацького костелу розкинувся затишний тінистий парк під назвою Краківські Планти. Сюди можна втекти, на якийсь час сховавшись від метушні та міського шуму. Тут є все необхідне для усамітненого відпочинку: алеї, гіллясті дерева, свіжість фонтанів. Та й кадри для фотографій вдалі.

Краківські Планти

Шматочок історії Кракова: Барбакан Головна функція цієї споруди - охорона міста та єдиний пропускний пункт за межі Кракова. Барбакан допомагав відбивати напади ворогів, тому сьогодні він по праву вважається шматочком героїчного минулого всієї Польщі і Кракова зокрема. Наразі тут розташовується частина місцевого Історичного музею, регулярно проводяться історичні реконструкції, зокрема - турніри з фехтування. Це місце варто побачити і, можливо, включити до свого власного топ-місць Кракова.

Барбакан

Колегіум Майус Хочете побачити найстарішу в усій Європі університетську будівлю? Тоді вам пряма дорога в Майус. Він - частина Ягеллонського університету, де досі зберігся кабінет Коперника, є алхімічна лабораторія та кам'яний коридор у готичному стилі. Тут у вас буде можливість відчути себе на місці середньовічних студентів. Справжня пригода!

Колегіум Майус

Якщо у вас залишиться ще трохи часу, просто вдосталь нагуляйтеся Краковом, знайдіть найпотаємніші його місця і зробіть багато-багато фотографій, щоб навіть через роки спогади про приємну поїздку залишалися яскравими.

Другие статьи