Перед поїздкою в Таллінн кожен турист, який себе поважає, ставить собі запитання: що подивитися в Талліні за 2-3 дні, чи розмовляють естонці російською, який сувенір привезти звідти.

Таллінн

Щодо сувеніра ви визначитеся вже на місці - благо, сувенірних крамничок там предостатньо. Та й чи варто нав'язувати вам чиюсь традицію звідусіль привозити магніти, якщо у вас, швидше за все, народиться власна ідея з цього приводу? Російською в Талліні говорять, але не завадить і англійська - молоде покоління більш чуйне, якщо звертатися до них саме англійською мовою. Що ж стосується визначних пам'яток, які варто побачити, перебуваючи в столиці Естонії, ми розповімо далі. Зрозуміло, не треба ускладнювати собі життя і переслідувати завдання побачити все в стислі терміни. Подорож має приносити задоволення, не варто сліпо йти нескінченним списком пам'яток, жертвуючи сном і відпочинком. І все ж є певні місця, де бажано відзначитися.

Що подивитися в Талліні

Історичний центр Талліна легко розпізнати - він усередині кріпосної стіни. Все інше, що за межами стіни, - звичайний, скажімо, сучасний Таллінн. У Старому місті кожна вулиця і кожен будинок - визначна пам'ятка. Достатньо буде просто прогулятися брукованими бруківками і не поспішаючи роздивитися кожен будинок, щоб перейнятися атмосферою старовини. У самому центрі Старого міста розташована Ратушна площа, тут зазвичай розташовується ринок із купою сувенірів. Можете просто тут і прикупити подарунки, бо в магазинах сувеніри рази в два дорожчі. Жвава площа хіба що вдень, а от увечері вона порожніє.

Молодіжний пагорб Хар'ю Утім, не обов'язково й молодіжний, але контингент, що тут переважає, - саме закохані парочки та компанії студентів. На пагорбі влаштовують пікніки, роблять привал після виснажливого дня на ногах, просто милуються містом.

Молодіжний пагорб Хар'ю

Двір майстрів Там, де мова заходить про майстрів і ремісників, однозначно є місце атмосфері творчості та якоїсь казковості. Двір майстрів отримав свою назву через заклади, які він об'єднує. Тут є знаменита кав'ярня Pierre Chocolaterie, крамниця з текстилем, прикрасами, керамікою, а також - картинна галерея домашнього формату.

Двір майстрів

Квартал Ротерманні Він розташований поруч зі Старим містом. Чогось надприродного собою не являє, проте саме в цьому кварталі місцеві дизайнери вирішили облагородити зовнішній вигляд старих заводів і перетворили застарілі будови на сучасні з точки зору дизайну. Варто подивитися на цей квартал, щонайменше, з точки зору креативу.

Квартал Ротерманні

Район Уус Мааільм Чим примітна ця частина Талліна, так це жителями. Історично склалося так, що в цьому районі стали жити хіпі. Зараз вони влаштовують тут творчі івенти, регулярно організовують блошині ринки, співають на вулицях, грають на музичних інструментах і просто дивують своїм творчим зовнішнім виглядом. Вельми колоритна пам'ятка Талліна.

Район Уус Мааільм

Співоче поле Потрапити туди можна, прогулюючись уздовж мальовничої набережної. Саме Поле не містить якихось особливих пам'яток чи монументів, просто це місце має значення для естонців (там відбуваються національні свята). Повернутися до Старого міста звідси можна через парк Кадріорг, де не просто гарно й тихо, а ще й зосереджено кілька музеїв.

Співоче поле

Для загального враження побувайте в районі арт-галерей Теллісківі, в районі з дерев'яними будиночками Каламая, а також у передмісті Таллінна - Піріта. Тут знаходиться стара, готичного вигляду, будівля монастиря св. Бригіти, а поруч - діючий монастир.

Район арт-галерей Теллісківі


Таллінн однозначно гідний того, щоб побувати там хоча б раз. І звісно гуляти там потрібно без поспіху. За можливості уникайте громадського транспорту, адже можна випустити з поля зору дещо дуже важливе - таємничий дух Старого міста і бадьорий настрій його сучасних районів.

Другие статьи