У Празі відновив роботу регіональний центр реєстрації та допомоги українським біженцям (KACPU). Він розташований у районі Височани за адресою náměstí OSN 844/1 (подивитися на карті).

Це чотириповерхова рожева будівля, розташована за чотири хвилини ходьби від станції метро Vysočanská (жовта гілка).

У Празі відновив роботу центр прийому біженців
У Празі відновив роботу центр прийому біженців

Центр працює за таким графіком:

понеділок - четвер - з 08:00 до 15:00

п'ятниця - з 08:00 до 14:00

вихідні - закрито


Важлива зміна: центр більше не підшукує і не пропонує біженцям житло, за винятком екстреного розміщення в наметових містечках і гуртожитках Управління у справах біженців.

Рішення відновити роботу центру ухвалив уряд Чехії. Мер Праги Зденек Гржиб із ним не згоден, оскільки місто давно вичерпало можливості з прийому біженців - немає вільного житла, гостро відчувається брак місць у дитячих садках і школах.

Градоначальник неодноразово просив уряд розробити програму перерозподілу біженців, проте влада так і не вигадала ефективного інструменту, який мотивував би українців добровільно обирати для проживання інші регіони республіки. Тоді мер розпорядився закрити KACPU - центр не працював із 16 червня.

«З моєї точки зору, рішення уряду знову відкрити центр - помилкове. Воно анітрохи не враховує ситуацію, що в Празі на душу населення припадає вчетверо більше біженців, ніж у деяких інших регіонах», - сказав Гржиб.

Так центр виглядав навесні в перші дні роботи:


Другие статьи