Якщо ви ще ніколи не були в Талліні, а тільки збираєтеся відвідати його, вам корисно буде знати, що це не просто гарне місто зі стародавньою історією, а ще й вдале місце для вдалого шопінгу. Що ж привезти з Талліна як вигідну покупку і корисний сувенір?

Досвідчені туристи розповідають, що найкраще місце для покупок - Стара частина міста, а саме - вулиця Віру та прилеглі до неї провулочки. Взагалі, чим далі ви зайдете від Ратушної площі, тим вищі шанси купити оригінальні сувеніри в Талліні, та ще й за низькою ціною. Так уже повелося в європейських містах: у центральній частині, де зазвичай рояться туристи, ціни на все в кілька разів завищені, асортимент теж мізерний або просто однаковий у кожній сувенірній крамничці. А варто тільки відійти від центру, як тут же і сувенір знайдеться незвичайний, і ціни приємно здивують.

Ризький бальзам і парфумерія Дзінтарс

Обидва сувеніри - безпрограшні варіанти подарунків з Талліна. Навіть якщо у вас не залишиться часу на старанні пошуки нетривіальних подарунків друзям і рідним, ви завжди можете на ходу купити пляшечку-другу бальзаму, або ж - парфумів знаменитої марки Дзінтарс. Так, якість цієї продукції вже навряд чи така, за яку наші люди полюбили її років 20-30 тому. І все одно - ці подарунки з традицією, характерні тільки для Естонії.

Лляні вироби

Продовжуючи розмірковувати над тим, що привезти з Талліна, обов'язково візьміть до уваги лляні вироби, плюс - лляні вироби з національною вишивкою. Це можуть бути скатертини, постільна білизна, рушники і навіть одяг. Шукайте їх у спеціалізованих магазинах. Не обов'язково купувати щось масивне. Можна обійтися і кількома сувенірними кухонними рушничками.

Вовняні вироби

Оскільки Естонія належить до Прибалтики і вважається північною країною, ходовими речами в естонців є вовняні шапки, рукавиці, шалі, накидки, светри, шкарпетки і все, чим можна утеплитися. Відмітна риса естонських вовняних виробів - різноманітні варіації традиційних візерунків з оленями і сніжинками. Привезти з Таллінна комплект, припустімо, з шапки і шарфа - буде чудовою ідеєю, якщо ви шукаєте сувенір дитині або молодшому братові, сестрі.

Смачні сувеніри з Талліна

Поки ви в Талліні, можете поласувати будь-якими місцевими солодощами. Але щойно поїдете звідти, почнете сумувати за їхніми знаменитими марципанами і шоколадом. То, можливо, варто запастися солодощами про запас, щоб удома побалувати ними не тільки себе, а й близьких людей? Так і зробіть. Тим паче, що Естонія знаменита своїм шоколадом і марципанами - кондитерськими виробами з мигдалю і цукрової пудри, які буквально тануть у роті. До речі, ще з часів Середньовіччя марципани вважалися ліками від нудьги. У Талліні є цілий музей марципанів, розташований у кафе Майясмокк. Там же можна не тільки подивитися і скуштувати солодощі, а й приготувати їх власноруч.

Таллінн - шикарне джерело тематичних, атмосферних сувенірів. У вас точно не виникне складнощів із тим, що привезти з Таллінна в подарунок рідним і близьким. Якщо раптом забудете, на що звертати увагу насамперед, перечитайте цю нашу статтю.

Приємного відпочинку в Естонії!

Другие статьи