Бувають ситуації, коли в місті ти чисто проїздом, і за цей час хочеться познайомитися з ним, встигнути побачити всі найяскравіші його пам'ятки. Якщо так вийде, що ви опинитеся в столиці Естонії проїздом, напевно вам буде цікаво знати, що подивитися в Талліні за один день. З цією метою ми і написали цю статтю.

Звідки починати вивчати Таллінн

Якщо в запасі всього день, варто одразу ж іти до Старого міста. Тут транспорт практично не їздить, тому прогулянка буде винятково пішою - взувайте зручне взуття, там скрізь бруківка (у негоду вона особливо слизька). Саме Старе місто ділиться на Нижнє місто і Верхнє. У першому жили ремісники, а в другому - знать, тому зовні ці частини Старого міста відрізняються одна від одної.

Неодмінний атрибут будь-якого європейського міста - центральна площа. У випадку з Талліном це Ратушна площа, яка розташована теж у Старому місті. У період різдвяних і новорічних свят тут встановлюють ялинку і влаштовують ярмарок. Саме з цього місця варто почати свою екскурсію містом, якщо ви думаєте над тим, що подивитися в Талліні за один день. До речі, тут можна не тільки погуляти безпосередньо площею, а й відвідати саму Ратушу. Екскурсії туди діють, щоправда, тільки влітку.

Куди ще варто піти, то це Равельська фортеця (замок Тоомпеа), а розташована ця споруда у Верхньому Старому місті. Побудували її німці ще в XIII столітті, і колись тут зосереджувалася вся влада Естонії. Сьогодні тут засідає місцевий Парламент, і сюди можна прийти на невелику екскурсію. У рамках екскурсії обов'язково відвідайте вежу Довгий Герман - символ не тільки Талліна, а й усієї країни. Нагорі вежі є оглядовий майданчик, звідки відкриваються чудові краєвиди на місто.

Ще одне містечко, звідки можна подивитися на Таллінн згори і зробити ті самі листівкові фотознімки, це оглядовий майданчик Кохтоутса. Вхід безкоштовний, тому можна приходити в будь-який момент і затриматися тут на будь-який час. Поряд із цим майданчиком розкинувся ще один - Паткулі, з нього вже видно Фінську затоку і трохи Талліна.

Що подивитися в Талліні за один день і не залишитися голодним

Голодним можна бути як фізично, так і духовно. З першим голодом ви впораєтеся в середньовічній корчмі "Дракон". Розташована вона в самій будівлі Ратуші, а примітна тим, що в меню присутні ті страви, якими харчувалися місцеві в Середні віки: суп із лосятини, пиріжки з кабана і лося. Що цікаво, в корчмі не подають приборів - доведеться суп пити, а все інше - їсти руками. Корчма ця справжня визначна пам'ятка Талліна і потрапити туди - подія.

Куди ще сходити, так це:

  • аптека-музей;
  • музей марципану в Нижньому місті;
  • церква святого Духа;
  • провулок святої Катаріни - автентична вулиця з купою майстерень, сувенірних крамничок і колоритних кафешок.

Усі ці яскраві точки на карті Таллінна розташовані поруч одна з одною, тому що все це - центр міста, а у вас у запасі, як ми пам'ятаємо, лише день на прогулянку по Талліну. Бажаємо використати цей час з користю і в задоволення.

Другие статьи