З будь-якої поїздки хочеться привезти хоча б якусь дрібничку на пам'ять. Це якщо собі, а якщо стоїть мета - порадувати сувенірами рідних і близьких, тоді варто всерйоз задуматися, що привезти з Карлових Вар, і готуватися до пошуку найцікавіших подаруночків. Полювання ж вибрати щось і корисне, і автентичне, чи не так?

Сувеніри в Карлових Варах

Де взяти сувеніри в Карлових Варах

Із цим проблем точно не буде: сувенірні намети рівномірно розосереджені по всьому місту практично в будь-яку пору року. Інша справа - який бюджет ви маєте у своєму розпорядженні, щоб зробити закупівлю базових штучок на подарунок. Тож із чого ж саме вибирати сувеніри, характерні тільки для Карлових Вар?

Вафлі "оплатки”

Це зірка місцевої кондитерки. Вафлі продаються як запечатані - в паперовій упаковці або бляшанці, так і свіжоприготовані. І якщо "магазинний" варіант вафель можна відшукати в будь-якому місті, то, потрапивши до Карлових Вар, варто скуштувати щойно приготовані оплатки - гарячі, вони ще смачніші. 

Вафлі оплатки

Сіль із джерел

Джерела з гарячою мінеральною водою обростають сіллю, яку можна зібрати і теж зробити з неї сувенір. Вдома сіль можна буде використовувати для сольової ванни, або ж, роблячи корисну мінеральну воду в домашніх умовах. Такий варіант подарунка неочевидний, зате точно нетривіальний.

Мінеральна вода з джерел

Карлові Вари відомі на весь світ своїми джерелами з питною мінеральною водою. Чому б не відвезти кілька пляшечок із собою? Тим паче що в місті офіційно налічується 16 таких джерел, і кожне дає абсолютно різну за змістом і властивостями воду, щоправда, однаково корисну для здоров'я. Це буде найкращий сувенір вашим рідним і друзям.

Мінеральна вода з джерел

Кружки

Щоб пити свіжу воду з джерел, використовуються кухлі з довгим носиком. Спочатку ви будете пити з нього воду, ну а потім відвезете його як сувенір. Це такий же властивий для Карлових Вар місцевий подарунок, як і для Праги - картини з її зображеннями, а для Парижа - статуетка Ейфелевої вежі.

Кружки

Скляні вироби із заводу Мозер

У Карлових Варах функціонує скляний завод Мозер. Туди влаштовуються регулярні екскурсії для туристів, під час яких можна побачити, як майстри видувають різні скляні вироби. Також при заводі є сувенірні крамниці та магазин, де можна придбати щось із Богемського скла. До речі, саме цей район Чехії - Богемія - відомий своїми скляними майстрами, які за рівнем свого професіоналізму в гравіюванні не поступаються визнаним майстрам із Венеції.

Бонусний сувенір. Вгадайте, про що йдеться? 

Монетка з відбитком знаменитих пам'яток Карлових Вар. Автомати зі швидкого виготовлення монет зазвичай встановлені поруч із колонадами, де б'ють джерела. Тобто - зручно: тут вам і мінеральна вода з кухлем, тут вам і монетки, які, до речі, ну дуууже зручно транспортувати: у гаманці.

Що привезти з Карлових Вар, вирішувати тільки вам. А ось із чого вибирати - ми вже розповіли. Удачі!

Другие статьи