Про що вам говорить слово Таллінн? Напевно мимоволі виникають асоціації з країнами Прибалтики, з тією частиною Радянського союзу, яка давно відмежувалася, але міцно засіла в пам'яті старшого покоління як закордон, куди всі рвуться.

Однак сьогодні справи йдуть так, що Естонія давно і вдало інтегрувалася в європейську дійсність. Завдяки цьому сучасний Таллінн - це прогресивне місто, познайомитися з яким прагнуть багато хто з тих, хто раніше не приїжджав до Естонії. Закономірно припустити, що гостей міста треба десь облаштовувати. А отже - хостели в Талліні мають бути на кожному розі. Так воно і є, але не тільки хостелами багата столиця Естонії. Давайте розглянемо кілька варіантів житла для бюджетних туристів. Адже ви ж не хочете позолотити ручку фешенебельним готелям за той рівень послуг, який можна отримати і дешевше?

Порівняно з популярними туристичними містами Європи ціни на готелі в Талліні виглядають демократично. І це на руку туристам. Середня ціна за ніч тут дорівнює 50-60 євро, хоча цей діапазон є надмірно усередненим: треба зважати на пору року, наявність заходів, загалом топовість країни серед туристів.

Адреси готелів  поруч із центром міста:

  • St.Olav Hotel — від 55€  Адреса: Lai 5, Таллінн 0.6 км від центру
  • Tatari 53 Hotel — от 29€  Адреса: Tatari 53, Таллінн 1.7 км від центру
  • Mere Avenue — від 20€  Адреса: 4 Mere puiestee 4 floor, Таллінн 0.1 км від центру
  • Town Hall Square Apartment - Vene Residence — от 89€  Адреса: Vene 10, Таллінн 0.4 км від центру
  • Town Hall Square Kullassepa Residence — от 35€  Адреса: Kullassepa 11, Таллінн 0.6 км від центру

Дешевше житло зосереджено в старому районі міста. Чому? Тому що старовинні вузькі вулички і брукована бруківкою дорога разом із середньовічною архітектурою завжди користувалися популярністю серед мандрівників, які прагнуть емоцій. Зрозуміло, багатьом гостям Талліна хочеться жити ближче до історії, ось і виходить так, що більшість хостелів Талліна зосереджені саме тут. А оскільки їх тут стає з кожним роком дедалі більше, їхні власники роблять привабливі ціни за ніч. Для більш вимогливих туристів знайдуться не тільки хостели, а й готелі вищого рівня.

Адреси хостелів  поруч із центром міста:

  • Kaupmehe Guest House — від 9€  Адреса: Kaupmehe 8, Таллінн 1 км від центру
  • Viru Backpackers— від 14€  Адреса: Viru 5, Таллінн 0.4 км від центру
  • Marine Keskus — від 19€  Адреса: Paadi 14a, Таллінн 0.1 км від центру
  • Academic Hostel — від 27€  Адреса: Akadeemia tee 11/ Raja 8, Таллінн 6.9 км від центру
  • Karjatare Bed&Breakfast — від 25€  Адреса: Väike-Laagri 4, Таллінн 1.3 км від центру

Куди заселитися?

Відштовхуйтеся від бюджету і терміну перебування в Талліні. Якщо сюди ви приїхали, щоб ґрунтовно відпочити і роззнайомитися з місцевими визначними пам'ятками, дивіться в бік більш комфортного житла, де до вас нікого не підселять. Якщо ж у Талліні ви проїздом, та й бюджет обмежений, хостел - ось оптимальний варіант. Підібрати найкращий хостел у Талліні не складно - скористайтеся найпопулярнішим серед туристів сайтом Booking.com. Там ви знайдете докладні описи умов проживання, наочні фотографії, а головне - відгуки тих, хто дійсно жив у конкретному хостелі.

Другие статьи