Питання - яка погода в Катовіце - нерозривно пов'язана з плануванням подорожі загалом. Адже, як вирушати в іншу країну, не маючи уявлення про її погодні умови? Корисно все-таки прошерстити прогноз хоча б на той місяць, коли ви збираєтеся відпочивати, а заодно - і правильно сформувати свою валізу.

Чому їдуть до Катовіце, і як погода може вплинути на ваші плани там

Ті, хто ще жодного разу не був у Польщі, чули про те, що в цій країні немає суворих сезонних рамок, а отже - відпочивати цікаво і взимку, і влітку. Тут кожен знайде те, за чим полює:

  • Поціновувачам історії та архітектури - знамениті пам'ятки Польщі;
  • Любителям активного відпочинку - гірськолижні курорти;
  • Просто активним і неподільним - уся Польща як на долоні, їдь куди очі дивляться.

Якщо ви все ж таки зацікавлені в тому, щоб потрапити, приміром, у Катовіце за гарною погодою, майте на увазі, що високий сезон - з червня по серпень. У цей період можна сміливо вирушати на Балтійське узбережжя, щоб погріти там свої кісточки. Пляжний відпочинок на березі цього прохолодного моря виявиться спокійним, без палючого сонця.

Що у Катовіце з погодою взимку та влітку

Як і в усій Польщі, справи з погодою в Катовіце нестабільні. Щойно світило сонце, а вже пішов дощ, і навпаки. Так само і взимку - холодно, мерзлякувато, вітряно. Снігопадів особливих немає, хоча сніг, на відміну від Чехії, йде тут усе ж таки частіше. Морози теж є, але вони будуть не такі міцні, як у нас. Тобто загалом провести вихідні в Катовіце взимку можна, навіть якщо погода така собі. Та все ж - чи варто добровільно мучити себе поїздкою сюди посеред зими? Можливо, розумніше відкласти поїздку на потім, на літо?

До речі, про літо. У Катовіце погода в цю пору року характеризується вітрами і стриманою спекою. Не обов'язково, звісно, кидати все і їхати до моря, бо в Катовіце теж можна добре відпочити. Наприклад, виїхати за місто, насолодитися пікніком у парку, зустріти захід сонця на краю міста, або смакуючи вино в затишному місцевому кафе.

Звісно, включаючи до своєї туристичної програми виїзди на природу та всілякі розважальні заходи просто неба, доводиться орієнтуватися на погоду в Катовіце. А ось якщо зосередитися тільки на міському відпочинку, тоді погоді не вдасться порушити ваші плани.

Другие статьи