Подорож - це завжди пригода. Який сенс жити в очікуванні щасливих змін, якщо є перевірений спосіб створити їх самостійно - вирушити, наприклад, на екскурсію в Прагу. Тим паче що автобуси до столиці Чехії курсують із великих міст України щодня. Так-так, не обов'язково сідати в автобус у Києві, тому що ви можете виїжджати і зі свого міста - Львова, Житомира чи Рівного.

Вирішувати вам. Зважаючи на те, які цілі ви переслідуєте, вирушаючи за кордон. Але що точно можемо сказати вам з упевненістю, так це... А втім, усе важливе про поїздки вже сказано до нас: "Є в цьому щось чарівне: їдеш однією людиною, а повертаєшся зовсім іншою". Згадайте, якими окриленими ви себе відчували після навіть нетривалої поїздки до родичів у село, або коли відвідували друзів у сусідньому місті - напевно, вам знайоме це відчуття обнулення, якоїсь свободи, звідкись раптом з'являлися сили і бажання змінювати життя на краще. Не відкладайте це бажання на коли-небудь, екскурсія до Праги здатна творити чудеса з туристами.

Якщо до Чехії ви збираєтеся їхати власними силами - без туристичної групи, самі по собі, тоді перед вами відкрито безліч доріг і є можливість вивчити це місто від скоринки до скоринки. Зовсім не обов'язково для цього замовляти екскурсію Прагою у місцевих гідів. Хоча вони можуть розповісти багато цікавого про історію чеської столиці, відкрити завісу таємниці над старовинними костьолами і будівлями, виконаними в готичному стилі. І все ж для початку погуляйте Прагою самостійно і, звісно, спершу вирушайте в стару частину міста. Вона розкинулася по обидва береги річки Влтави.

Празький град - головний must visit у Празі Найбільший інтерес для туристів традиційно становить Празький град. Це наймасштабніша фортеця Праги, однією з найважливіших пам'яток якої є собор святого Вітта (це той самий, про який кажуть, що він не потрапляє в жоден об'єктив фотокамери - настільки високий).

Празький град

Щоб ви розуміли, Празький град з IX виконував функцію політичного і культурного центру країни. Коли ви вдосталь нагуляєтеся територією Граду, не проходьте повз шикарний краєвид, який відкриється перед вами, коли ви будете дивитися на місто з оглядового майданчика. Хоча почекайте - не поспішайте йти з Празького граду. Повірте, там дуже багато різних пам'яток, які треба побачити. Наприклад:

  • Злата вуличка з маленькими, наче намальованими будиночками, в яких відновлено умови побуту тих часів, коли в них мешкали місцеві, в тому числі - алхіміки і сам Франц Кафка;
  • Штернберзький палац;
  • музей Франца Кафки;
  • каплиці;
  • Стіна Джона Леннона і багато іншого.

Що ж стосується шикарного краєвиду, про який ми побіжно згадали вище, то він відкриється на Градчани. Зараз його називають найбагатшим, дворянським районом Праги, хоча мета його створення в XIV столітті була іншою: поселити тут придворних службовців і челядь. Відмінною особливістю Градчан є червоні черепичні дахи.

Вид на Прагу

Утім, після неодноразових екскурсій Прагою за весь час відпочинку ви переконаєтеся в тому, що все місто як картинка - з кольоровими будинками, ажурною ліпниною і нетривіальними дахами.

У Прагу ви закохаєтесь навіть всупереч своєму бажанню - настільки тут затишна і казкова атмосфера.

Другие статьи