Чим відомий Зальцбург? По-перше, звичайно ж, старовинною частиною міста, оглянути яку приїжджають сотні тисяч туристів щороку. Але прогулянки містом - все ж таки тільки один варіант того, з чого може складатися недорогий відпочинок у Зальцбурзі. А ось, якщо подивитися в бік гірськолижних курортів (а ними земля Зальцбурга теж ох як славиться), бюджет на відпустку доведеться вже оптимізувати. Взагалі, приїжджати сюди можна в будь-яку пору року, тут однаково ненудно і влітку, і взимку.

Вулиця Гетрайдегассе

Як грамотно організувати насичений і недорогий відпочинок у Зальцбурзі

Серед місцевих гірськолижних курортів особливо відомі два: Бад-Хофгаштайн і Бад-Гаштайн. Спочатку можна покататися на лижах тут, а потім - спуститися в місто і продовжити відпочивати на одному з численних концертів і фестивалів, якими Зальцург буквально кишить. Де-де, а ось тут ви сповна відчуєте місцевий колорит.

Що цікаво, у цьому місті органічно відчують себе і любителі активних видів відпочинку, і поціновувачі театру, спокійних культурно-розважальних заходів. Кожен день тут наче свято - все кружляє, іскрить барвистими вогнями і таким же настроєм туристів. За час відпочинку в Зальцбурзі (і нехай він у вас вийде недорогим) ви встигнете настільки долучитися до локальної атмосфери, що відчуєте себе місцевим жителем.

Зальцбург

Власне, бездіяльно прогулюючись від одного заходу до іншого, ви навряд чи витратите колосальні суми грошей. Хіба що почнете куштувати всі смаколики, купувати всі підряд сувеніри і заходити в кожен музей, галерею. З бюджетом у європейському місті варто бути обережнішим, якщо ви прагнете економії. Якщо ви прагнете економії дуже сильно, тоді краще взагалі не приїжджати в Зальцбург у розпал свят. Зазвичай у цей період ціни на все роздувають, і ваша мрія під назвою "недорогий відпочинок у Зальцбурзі" так і залишиться мрією.

Зимовий Зальцбург

Що ще впливає на бюджет поїздки

Зрозуміло, це транспорт. Чим ви хочете туди добиратися? Найзручніший і напевно очевидний спосіб - літак. Паралельно з ним іде автобус. Чому паралельно? Тому що, щойно туристи дізнаються вартість авіаквитків, їхні уподобання в транспорті різко змінюються на користь автобуса. Автобусний переїзд до Європи справді набагато дешевший, а отже - і вигідніший порівняно з тими ж літаками. А там - вирішувати вже вам, чи готові ви віддавати купу грошей за авіаквиток, чи віддасте перевагу все ж таки побалувати себе недорогим відпочинком в аристократичному, цікавому, незабутньому Зальцбурзі.

Другие статьи