Збираючись до Естонії, не зайвим буде включити до свого маршруту місто Нарва. Воно розташувалося на кордоні Росії з Естонією, а отже - особливо зручне для російськомовних туристів. І не тільки через мову та географічну близькість, а й за рахунок невисоких цін на все. Так, влаштувати недорогий відпочинок у Нарві - цілком реальне завдання для наших співвітчизників.

Нарвський Воскресенський собор

У принципі, все. Ясна річ, що з великими бюджетами добре відпочити можна в будь-якому місті, в будь-якій країні. Але, що робити, коли бюджет обмежений? Наприклад, у студентів. Звісно, не переживати і сміливо поїхати в Нарву. Тут для студентів і всіх охочих заощадити буде можливість це зробити. Тут можна зняти дешеву квартиру або місце в хостелі, апартаменти. Порівняно з рештою Західної Європи, ціни на житло тут демократичні, в принципі, як і на проїзд містом. А якщо захочете поїхати в подорож іншими країнами, з Нарви курсують міжнародні автобуси - просто майте цей факт на увазі і скористайтеся за потреби. Завдяки територіальній близькості з Росією більшість населення Нарви добре розуміє російську мову, а отже, вирішувати побутові питання вам буде легко. І водночас навчання в місцевих вишах відбувається одразу кількома іноземними мовами, що дасть вам змогу зміцнити свої лінгвістичні навички.

Що пропонує недорогий відпочинок у Нарві

Крім традиційних розваг у самому місті - спортзали, парки, торгові центри, в літню пору року вирушайте і на морське узбережжя. А саме - в невелике місто Нарва-Йиесуу. Влітку тут у розпалі пляжний відпочинок, періодично проходять фестивалі, тематичні заходи. Не хочете шуму? Вибирайте пансіонат або санаторій і проведіть тиждень у тихому, затишному місці, повністю розслабившись і відпочивши перед початком навчального року або перед поверненням на роботу.

У Нарві, якщо постаратися, можна відпочити і душею, і тілом, не витративши на це багато грошей. А якщо ви маєте на меті - недорогий відпочинок у Нарві - тоді ми вас потішимо: вам це тут вдасться.

Пам'ятки must see


Замок Германна

  • Перш ніж поїхати, обов'язково відвідайте замок Германна, де розташувався міський музей. На додачу до пізнавальної екскурсії, гості музею, використовуючи старовинні технології та інструменти, можуть власними руками виготовити тут сувеніри. Хіба це не забава!
  • Подивіться Нарвську фортецю, яку звели данці в далекому VIII столітті і яка була колись частиною оборонних споруд усієї країни. Тут на вас чекає знайомство з руїнами, а також - майстерні ремісників, музей. Як найзнаменитіша пам'ятка фортеця просто не може бути безкоштовною, за відвідування доведеться заплатити 5-10 євро.

Відпочиваючи в Нарві, можна добряче втомитися. Так, звучить як парадокс, але це факт. Тут дуже красиво і дуже багато пам'яток, які варто побачити хоча б раз. І це не буде за всі гроші світу, цілком можливо влаштувати собі та своїм близьким недорогий відпочинок у Нарві.

Другие статьи