Багато хто з наших співвітчизників, вирушаючи в Австрію за недорогим відпочинком, про Клагенфурт і чути не чули. Але ж це містечко дуже популярне серед самих австрійців, особливо воно популярне, якщо йдеться про відпочинок з дітьми: у цьому регіоні (Каринтія) є кілька красивих і теплих озер. Так, це незвична нам Австрія - без гірськолижних курортів, пихатості та лиску, властивих Відню та іншим популярним туристичним місцям Австрії. Напевно, за цією незвичайною атмосферою сюди і приїжджають.

Насамперед, це, звичайно ж, головна площа під назвою Alter Platz. Саме тут зосереджені найбільш знакові пам'ятки міста, а саме:

  • Палац у стилі бароко - Landhaus;
  • Фонтан у вигляді дракона;
  • Безліч красивих будівель, виконаних у Ренесансовому стилі.

Клагенфурт

І все ж найпривабливіше місце у всьому Клагенфурті - озеро Вертерзее. Мало того, що воно посеред тих самих зелених і немов казкових

Вертерзее

Альп, так ще й тепле, найтепліше серед усіх астрійських озер. Можна як засмагати на березі озера, так і кататися по воді на поромі. Коли такий ось, хоч і недорогий, але ледачий відпочинок у Лінці вам набридне, йдіть далі за списком і відвідайте замок Hochosterwitz. Цей замок був зведений у Середні віки, а стоїть він на скелі заввишки майже 200 м. Ви не просто оглянете замок зовні, деякі зали відкриті в теплу пору року і для відвідування туристами, тож готуйтеся до пізнавальної екскурсії.

У Клагенфурті ще багато подібних визначних пам'яток, наприклад, музей Музіля, Густава Малера, є парк відпочинку і своєрідний парк під назвою Мінімундус, де зібрані мініатюрні моделі найзнаменитіших будівель у світі.

Мало не забули

Крім того, що в Австрії багато теплих озер, місця в готелях при озерах швидко розбирають практичні місцеві жителі. Тому, якщо ви вирішите зупинитися тут на кілька днів, бронюйте житло дуже заздалегідь. І звісно, ідеальний час для відпочинку на озерах - літо. Влітку ця місцевість буквально потопає в зелені, а ось взимку цей регіон виглядає понуро. Тож - визначайтеся з датами і вперед, за недорогим відпочинком у Клагенфурті!

Другие статьи