Брно - одне з найстаріших чеських міст і друге за значимістю після Праги. Другий, але тільки для туристів, тому що місцеві вважають своє рідне місто найлегендарнішим і з особливо багатою історією. На період зимових свят кількість населення Брно начебто скорочується, тому що безліч студентів, які наповнювали місто в звичайну пору року, роз'їжджаються по домівках. І тут закономірно виникають питання: Чим же зайнятися вам, які приїхали сюди в грудні? Що подивитися в Брно в новорічні свята? Незважаючи на те що людей на вулицях стає менше, кількість розваг та ідей для дозвілля від цього не зменшується. І ось чим можна зайнятися в Брно на Новий рік.

Відразу після свята

Якщо зустріч самого Нового року ви напевно заздалегідь запланували, то перше січня і далі треба проводити якось ненудно і весело. У перший день нового року в Брно проходить маса розважальних заходів: виставки, концерти, ярмарки. Здебільшого їх влаштовують у центральній частині міста. Також у ці дні можна буде піднятися на оглядовий майданчик Старої ратуші і споглядати Брно у всій його красі з висоти пташиного польоту. Нерідко місцеві жителі влаштовують навіть велосипедні заїзди на початку січня - це вже залежатиме від погоди. Нагадаємо: у Чехії зими м'якші та спокійніші порівняно з нашими. Вечорами в січневі дні в Брно проходять вечірні шоу з феєрверками і вогняними шоу.

Брно взимку

Ковзанка як вид активного дозвілля

Неподалік від центру розбивають у зимову пору року і ковзанку, де можна покататися на ковзанах або поспостерігати за тим, як це роблять інші. Називається місце "За Лужанками", тож можете шукати його, орієнтуючись на цю назву.

Культурно-просвітницька програма

І для такого проведення часу знайдеться місце, особливо якщо ви приїхали в Брно на Новий рік із дітьми. У місцевій фортеці Шпільберк, крім суто екскурсій, можна відвідати також картинну галерею або інші виставки. Як правило, у січні вони тематичні - присвячені дитячим письменникам і художникам, темі казок і зими.

Шпильберк

Куди вирушити за межі Брно

Коли в Брно ви вже все подивитеся і спробуєте, заплануйте поїздку і в передмістя. Наприклад:

  • У Слоупсько-Шошувські печери, куди є екскурсії навіть узимку. У зимову пору року в печерах напрочуд тепло - до +10 градусів, тож можна буде погрітися. А заразом і подивитися на сталактити та сталагміти, відчути на собі, як це - бути спелеологом.
  • В аквапарк "Моравія". Після виснажливих екскурсій і прогулянок вам би не завадило гарненько розслабитися. Для цього їдьте в аквапарк "Моравія", він відкритий протягом усіх новорічних канікул.

Взагалі, зустрічати Новий рік в іншій країні - чудова ідея. Так ви познайомитеся і з культурою Чехії, і проведете це свято незвично. Бажаємо вам незабутніх і тільки найприємніших вражень від зустрічі Нового року в Брно!

Слоупсько-Шошувські печери

Другие статьи