З цієї статті ви дізнаєтеся, що подивитися в Карлових Варах за один день, куди сходити, що відвідати, щоб після повернення не було прикрої думки: ой, а туди ми й не встигли.

Музей бехеровки

Це місто знамените тим, що тут б'ють з-під землі лікувальні води, а також тим, що тут Ян Бехер колись створив настоянку бехеровку. У наші дні історії цього напою присвячений цілий музей. Тут же можна прикупити собі як сувенір пляшечку бехеровки.

Музей бехеровки

Будівля готелю

Так, навіть будівля готелю може стати визначною пам'яткою, якщо це готель Амбасадор у Карлових Варах. Його особливість у тому, що побудований він аж на початку XX століття віденськими архітекторами. Усередині готель захоплює шикарним оздобленням, а зовні Амбасадор нагадує замок. Фасадні стіни готелю розписані картинами, що зображують історію розвитку міста, що вельми пізнавально, якщо ви в Карлових Варах вперше.

Амбасадор у Карлових Варах

Сади Дворжака

Це мальовничий парк, розташований майже в центрі міста. Ви не пропустите його, якщо будете послідовно пересуватися від однієї пам'ятки до іншої. Тут регулярно проводяться картинні виставки і просто - картинний ринок, де можна придбати як велике полотно, так і листівку з місцевими пейзажами.

Сади Дворжака

Колонади

Саме колонади з їхніми джерелами термальних вод зробили Карлові Вари знаменитими на весь світ. І перша, яка попадеться вам на очі, Садова колонада. Її ажурна будівля робить колонаду схожою на терем, а джерел тут цілих три. Які ще колонади варто подивитися, якщо в Карлових Варах ви на один день:

  • Ринкова;
  • Гейзерна;
  • Замкова;
  • Млинова.

Усі вони зовні відрізняються одна від одної, і кожна заслуговує на те, щоб її побачити. Плюс - у кожній колонаді б'ють джерела з водою унікального складу і зі своїми корисними властивостями.

Колонади

Трактир, він же ресторан, він же піцерія

Але важливо навіть не те, що знаходиться в будівлі, а те, що ця будівля виділяється на загальному тлі місцевих споруд. Зведена вона була на початку XVIII століття і за всю свою довгу історію ставала притулком і для ресторану "Петро", і для корчми, а тепер ось тут розташована піцерія. Цікаво буде зазирнути всередину, правда? Цей об'єкт один з обов'язкових, якщо ви думаєте - що подивитися в Карлових Варах за один день і в першу чергу.


Трактир

Місто як на долоні. Де це?

Звісно, на мостах, які розкинулися в межах міста через річку Теплу. Стаєте на мосту, і Карлові Вари перед вами справді, якщо не на долоні, то видно з найвигіднішого ракурсу. Ідеальне місце для листівкових знімків. А саме місто - ідеальне місце для душевного відпочинку.

Вид на Карлові Вари

Другие статьи