Якщо збираєтеся в Карлові Вари взимку, будьте готові до того, що погода тут не балує. Зими в Чехії зазвичай вологі та вітряні, а в Карлових Варах сніг взагалі рідкість. Тож, одягайтеся тепло, беріть запасну пару взуття, бо вам буде, куди піти і що подивитися в Карлових Варах взимку.

Джерела мінеральної води

До цього міста приїжджають переважно для того, щоб оздоровитися і випити мінеральної води, що б'є з 13 місцевих джерел. Усі вони зосереджені в красивих колонадах. До речі, пити мінеральну воду треба зі спеціальних кухлів із довгастими носиками: так вдасться вберегти свої зуби від руйнування. Кажуть, що мінеральна вода в Карлових Варах за складом така, що вимиває емаль, якщо пити її дуже часто. До речі, вона тепла, а пити її потрібно швидко і при цьому ходити туди-сюди. Майте це на увазі і захопіть із собою на прогулянку спеціальний кухоль.

Джерело мінеральної води

Готель Grandhotel Pupp

А тепер - кілька слів про готель. Грандотель - одна з тих будівель, які потрібно подивитися в Карлових Варах взимку. У ньому знімали колись фільм про Джеймса Бонда, і тепер тут влаштували мало не музей, присвячений бондіані. Так, тут так само можна знімати номер, але тепер тут не просто добре зупинятися, а ще й захопливо.

Отель Grandhotel Pupp

З чого почати знайомство з містом

Найкраще, звісно, знайомитися з Карловими Варами, піднявшись на оглядовий майданчик під назвою Вежа Діана. Піднятися туди можна на фунікулері. Усе місто буде у вас, як на долоні. Можна буде побачити, що воно зовсім невелике, зате компактне й оточене лісистими пагорбами. Повернутися в місто можна, спустившись вниз стежкою.

Вежа Діана

сходити ще й що подивитися в Карлових Варах узимку, так це Замкова вежа на однойменній горі. Колись у цій вежі розташовувався мисливський будиночок Карла IV, а зараз тут ресторан. Взимку це містечко особливо затребуване, тож обов'язково відвідайте.

Музей Мозер - ще одна популярна серед туристів пам'ятка, а розташований музей на території скляного заводу. Вважається, що тут виробляють одне з найкращих за якістю кришталеве скло в Європі. Можна буде поспостерігати за процесом виготовлення скляних виробів і прикупити собі який-небудь сувенір зі знаменитого мозерського скла.

І звісно, які ж Карлові Вари і яка ж зима без зігрівального напою "Бехеровка". Це місто - батьківщина бехеровки. У вас буде можливість відвідати музей цього напою, взяти участь у дегустації та придбати пляшечку на пам'ять собі або родичам.

Карлові Вари цікаві для туристів у будь-яку пору року. Головне тут - вчасно скласти список місць, обов'язкових для відвідування. Найзлачніші місця вже є у вас у списку.

Другие статьи