Краків - одне з найпопулярніших міст Польщі серед туристів. Сюди приїжджають і на один день, і на два. А коли розуміють весь розмах і велич міста, затримуються і на довше. Що саме подивитись у Кракові за 5 днів, приміром, щоб витратити час з користю і нічого не пропустити?

  1. Ринкова площа
  2. З її Ринкової площі. Тут колись були торгові ряди, а сьогодні - багато простору і світла. Це улюблене місце зустрічі для місцевих, сюди ж сходяться і туристи, щоб почати свою екскурсію містом.

    Ринкова площа

  3. Суконні ряди
  4. Після площі рекомендуємо переміститися на Суконні ряди. Це велика будівля, яка чимось схожа на величезний терем. Усередині - маса автентичних краківських сувенірів і подарунків, і часто - за низькими цінами. Тож, коли надумаєте закупитися подаруночками для рідних і близьких, приходьте насамперед сюди.

    Суконні ряди

  5. Вавельський замок
  6. Неможливо гуляти Краковом без того, щоб не зазирнути до Вавельського замку. Гостроверхий, із зеленими дахами, з червоної цегли - цей замок-красень приковує до себе погляди перехожих і залишається надовго не тільки в пам'яті, а й на барвистих фотографіях туристів.

    Вавельський замок

  7. Краківські планти
  8. Що ще подивитися в Кракові за 5 днів, то це неодмінно його парк Краківські плянти. Назва інтригуюча, на ділі ж - це затишний парк з лавками, гіллястими деревами й умиротвореною атмосферою - нарешті тут можна усамітнитися й втекти від міської метушні.

    Краківські планти

  9. Соляні копальні Величка
  10. Виділіть день і вирушайте на соляні копальні Велічка - так називається знаменита визначна пам'ятка всієї Польщі і навіть Європи, а розташована вона за 10 км від Кракова. Соляні копальні - це осередок гротів і печер, підземних озер і навіть інгаляційних кімнат. Входить до складу цієї туристичної точки також каплиця. Просто так прогулятися тут не вийде - треба буде придбати екскурсію польською або іншою мовою. Дістатися можна на таксі, або із залізничного вокзалу потягом.

    Соляні копальні Величка

  11. Колегіум Майгус
  12. Щоб ви довго не мучилися питанням, що подивитися в Кракові за 5 днів, рекомендуємо внести у свою програму відвідування колегіуму Майгус. Це чи не найстаріша університетська будівля, де колись навчалися середньовічні студенти. У вас буде можливість по-справжньому доторкнутися до історії, а не до її імітації у вигляді музеїв. У колегіумі ви прогуляєтеся коридорами, зазирнете в навчальні кімнати, в лабораторії та посидите у внутрішньому дворику, як колись робили перші студенти.

    Колегіум Майгус

Краків - справжня знахідка для тих туристів, які шукають щось особливе. Не варто йти в музеї, якщо вони навіюють на вас нудьгу. Варто прокладати власний маршрут і по ходу відкривати щось нове. А щоб точно знати, з чого почати і що в підсумку подивитися в Кракові за п'ять днів відпочинку тут, звертайтеся до цієї статті.

Другие статьи