З'їздити сьогодні в Відень - як у сусіднє місто зганяти, до того стало просто вирушити за кордон. Опинившись тут, так і хочеться вивезти з Відня його шматочок, хоч що-небудь, що нагадуватиме про його королівське коріння, про те, як ви одного разу тут світ пізнавали. Правда ж?

Значна частина сувенірів з Відня присвячена темі музики, мистецтва і культури, просто тому, що це місто - батьківщина великих композиторів і музикантів, художників і персон блакитної крові. А ще Відень багатий на смачні сувеніри. Про що мова? Що ж такого обов'язково треба купити і привезти з Відня додому? Давайте дивитися.

Найпопулярніші солодощі, які везуть із Відня на пробу рідним, звісно ж, торт Захер. Його оригінальний рецепт досі невідомий, але за ним так само, як і в ХІХ столітті, продовжують готувати торти в місцевому готелі під такою ж назвою - Захер. В інших закладах міста теж продається такий торт, проте рецепти цих десертів відрізняються один від одного.

Віденські вафлі. А якщо не віденські, то які ж? Звичайно, вони, віденські - ще один їстівний символ австрійської столиці. Порцію свіжоспечених вафель з ароматними начинками можна буде скуштувати практично у всіх закладах Відня. А ось забрати їх із собою не вийде. На цей випадок у Відні придумано подарункові та сувенірні упаковки з вафлями.

Фіалки в цукрі. І якщо Захер із вафлями були хоч якось у нас на слуху, то зацукровані пелюстки фіалок - це щось новеньке. Але ж ці солодощі теж придумали

тут, і не хто-небудь, а принцеса Сісі, улюблениця австрійців. Прикупити собі набір фіалкових пелюсток можна практично в будь-якій сувенірній крамничці.

Шоколад. Багато європейських країн займаються виробництвом шоколаду в промислових масштабах. Але існують і невеликі кондитерські майстерні, де шоколадні вироби виготовляються вручну майстром за його особистими або старовинними місцевими рецептами. Як же покинути австрійську землю, не захопивши у Відні плитку ароматного, ніжного шоколаду? Саме тут, в Австрії, ви відшукаєте оригінальний шоколад Мілка, так-так, саме звідси родом ті самі фіолетові корови на фіолетових альпійських луках.

Чи не хочете чогось аристократичного?

При згадці одного тільки слова Відень в уяві автоматично виникають картини з каретами, балами, манірними дамами і відважними джентльменами, і все це в оточенні палаців, ретельно підстрижених галявин і англійських парків. Часи королів і світських раутів давно в минулому, але Відень примудряється зберігати свою аристократичну чарівність. І вихлюпується вона не тільки в архітектуру, а й у дрібніші деталі. Наприклад, у місцеву порцеляну. Це ще одна ідея щодо того, що привезти з Відня гідного.

Запам'ятайте одне слово - Аугартен. Так називається порцелянова мануфактура, яка виготовляє вироби в стилі арт-деко, рококо і, звісно, в класичному стилі. Асортимент елітної порцеляни тут на будь-який смак. Щоб купити чайничок або навіть одну тарілочку, доведеться вирушити на фабрику - у звичайних магазинах продукція такого рівня не продається.

Королівські дрібниці

З-поміж добротної продукції зверніть увагу і на одяг: сорочки, панчохи, шкарпетки, жіночу спідню білизну, метелики. Серед найвідоміших виробників в Австрії - Wolford, Van Laack, Falke. Який вишуканий це буде подарунок коханій людині, привезений із величної столиці!

Що ще привезти з Відня

  • Звичайно ж, кавоварку. Їх тут - сила-силенна, причому - будь-якого дизайну і на будь-який бюджет.
  • До незвичайних варіантів сувенірів віднесемо люльку для паління, яку використовувати треба не за призначенням, а як прикрасу для суворого робочого кабінету.
  • Куди ж без снігових куль! Хоча зачекайте, кулі у Відні йдуть не тільки зі снігом усередині, а й з мініатюрними пам'ятками цього міста.
  • Моцарт - ще одна ходова тема для віденських сувенірів. Його зображення красуються на всьому - від чашок і тарілок до шкатулок і краваток.

З Відня можна привозити незвичайні сувеніри, а головне - атмосферні, здатні вдало передати дух міста. Тож постарайтеся відшукати те саме, що підійде вам і за смаком, і за ціною.

Другие статьи