Що нам відомо про місто Даугавпілс? Це центр Східної частини Латвії, друге за величиною місто країни, її освітній і культурний центр. А ще - погода в Даугавпілсі разюче відрізняється від тієї погоди, яка характерна для приморського регіону Латвії.

Даугавпілс

Що ще відрізняє Даугавпілс від решти латвійських міст, так це архітектура, фасади будівель, розмах вулиць. Через усе місто протікає річка Даугава, що теж обумовлює особливий ландшафт і особливі природні умови. Так, уздовж річки розкинувся рекомендований до відвідування парк "Даугавас Локкі". Що тут подивитися? Насамперед фортецю Дінабург, зведену в XIII столітті, і безліч інших, дрібніших історичних пам'яток, які увічнили собою різні періоди розвитку міста.

Погода

Що стосується погодних умов у Даугавпілсі, то клімат тут континентальний, що повністю відрізняє місто від тих кліматичних умов, які характерні для Риги, наприклад, або Юрмали. У перекладі людською мовою континентальний клімат означає те, що взимку погода в Даугавпілсі холодніша, а літо тепліше, як порівняти з містами, які розташовані ближче до моря. Закономірно, що найкращий час для відвідування Даугавпілса випадає на весну/літо. У цей період у місті по-справжньому тепло (але без спеки) і рідше йдуть дощі, ніж, припустімо, на початку весни або восени

Парк Даугавпілс

Природа

Якщо захочете ознайомитися з природними багатствами Даугавпілса, вам буде на що тут подивитися. Крім річки Даугави, в місті та на прилеглій території є цілих 15 озер, протікає до 8 дрібніших річок. Є навіть лікувальні грязі та джерела мінеральних вод. За ними доведеться їхати в район Межціемс, тут же діє локальний реабілітаційний центр.

Трамвай Даугавпілс

Окрім разюче масштабних водних запасів цей регіон багатий і на ліси, парки, сади. Щоб прогулятися тут, знадобиться весь день, тож добре б вгадати з погодою в Даугавпілсі. Серед природних пам'яток варто побачити й відвідати парк Закрути Даугави, діброву на терасі Даугави, парк Межціемс.

Пам'ятки

З інших місцевих визначних пам'яток - будівля під назвою Будинок єдності. Під одним дахом він об'єднує Центр культури Латвії, центральну бібліотеку, міський театр та інші культурні установи. Одне з найкрасивіших місць у Даугавпілсі - парк Дудровіна. Особливо добре тут влітку - можна сховатися від сонця і зустріти захід сонця в якомусь затишному куточку на цій величезній території.

Дім єдності

Взагалі, гуляючи Даугавпілсом, можна виявити безліч гідних уваги об'єктів. Головне, щоб пощастило з погодою, особливо під час виїзду за місто. Рекомендуємо перевіряти прогноз погоди напередодні поїздки в Даугавпілс і напередодні екскурсій.

Другие статьи