Приїжджаючи в нове місто, у вашому випадку - в Даугавпілс, ви, напевно, захочете не просто погуляти тут, а познайомитися з містом ближче: дізнатися про історію заснування, з'ясувати, які тут є нетуристичні місця, де найавтентичніші сувеніри, а де - найсмачніша їжа. Подробиці про місто вам повідає не Гугл, ні, а хороший гід, якщо ви вирушите з ним на екскурсію Даугавпілсом.

Як і в будь-якому європейському місті варіантів місцевих екскурсій багато - куди ви вирушите насамперед, залежатиме від ваших цілей:
  1. Хтось бажає з головою зануритися в історію міста, а тому - жадібно розпитує екскурсоводів про походження назв вулиць і районів, про архітектуру, видатні події в Даугавпілсі та про жителів, які прославили місто.
  2. Іншим туристам куди цікавіше розкуштувати місто на смак і здійснити рейд місцевими кафе і ресторанами, дегустуючи сири, вина і національні страви.
А що якщо вивчати місто самостійно?
Зрозуміло, ви маєте право розпоряджатися своїм часом і формувати туристичну програму самостійно. Ось тільки - ви впевнені, що встигнете охопити все найцікавіше і варте уваги за період відпочинку? І так, ви ж приїхали відпочивати, то, може, розслабитися і слідувати за гідом? Ще один аргумент на користь того, щоб вирушити на професійну екскурсію по Даугавпілсу, це знання. Ви можете хоч цілий день вичитувати історичні зведення у Вікіпедії, але в пам'яті залишаються найяскравіші та найжвавіші моменти. Їх можна отримати, тільки слухаючи арсскази місцевих. Ну або гідів.
Що на вас чекає на екскурсії
Чи не найзнаменитіша і найпривабливіша пам'ятка Даугавпілса - це його оборонна фортеця, зведена в позаминулому столітті. Ви обов'язково побачите фортецю, як і стару частину міста. Вона представлена цілою низкою будівель, виконаних у специфічному стилі під назвою Латгальське бароко. Ви одразу їх впізнаєте за рахунок червоної цегли та споруд круглої форми.

Латгальское барокко

Ще одна точка, куди неодмінно приведе вас оглядова екскурсія Даугавпілсом, це головна вулиця Ригас. До неї примикає безліч культурно-історичних об'єктів, а саме: театр, бібліотека, Будинок єдності. Власне, у цьому районі відбуваються всі найважливіші міські заходи. Даугавпілс оточений одразу 15 озерами, 8 річками і тисячами геактарів лісу.

улица Ригас

Цікаво знати: Крім безпосередньо міських прогулянок, вирушайте на екскурсії і парками - їх у Даугавпілсі чимало. Улюблений городянами парк розкинувся в центрі і зайняв цілих 3 га, за містом теж є рекреаційні області та мальовничі краєвиди. До слова, Даугавпілс оточений одразу 15 озерами, 8 річками і тисячами геактарів лісу.
Другие статьи