Налаштовуючись на поїздку в Варшаву, ви напевно почуєте пораду відвідати палацово-парковий комплекс Лазенки, Старе місто, а також - Королівський палац. Ці пункти давно вже входять в обов'язкову програму для іноземців, які вперше відвідують Варшаву. Але, куди піти тим, хто втомився від однотипних екскурсій і бажає побачити столицю Польщі під іншим кутом? У нас є невеликий список місць, де вам вдасться відчути дух Варшави, познайомитися з місцевими, а не юрмитися разом з іншими туристами.

Район Саска Кемпа Є у Варшаві район, куди стікається творчий народ. Називається він - Саска Кемпа. Тут же ви знайдете і Сад пані Хані - квітковий магазинчик, кав'ярню і, власне, сад. Розповідають, що засновниця Саду колись залишилася зовсім одна - без чоловічої підтримки, а щоб подолати смуток і самотність, вона старанніше зайнялася своїм хобі - вирощуванням квітів. Поступово хобі переросло в бізнес, і тепер у гостей Варшави з'явилося ще одне обов'язкове до відвідування містечко в столиці. Чим ще примітний район Саска Кемпа, так це вулицями, які мають географічні назви, наприклад, Бразильська, Литовська, Брюссельська, Французька тощо.

Район Саска Кемпа

Бібліотека в центрі Варшави Куди ще можна сходити, то це в одну з найбільших і найстаріших бібліотек Польщі, яка розташовується на вулиці Кошиковій. Заснована бібліотека 1907 року, але нещодавно там зробили капітальний ремонт, і тепер бібліотека має дуже стильний вигляд. Скляні стелі та стіни, яскраві дивани, сучасна система доступу для користувачів - сюди можна приходити не лише почитати, а й усамітнитися, втікши від галасу столиці.

Бібліотека в центрі Варшави

Свентокшиський міст Це сучасний міст із підсвіткою, поруч - доріжки для велосипедистів і пішоходів. З мосту можуть вийти гарні фотографії з видом на Старе місто або на головну футбольну арену Варшави. Потрапивши сюди один раз, ви зможете впевнено радити іншим туристам це місце і наступного разу самі будете вже знати, куди піти у Варшаві на прогулянку. До речі, розташований міст у центрі міста, в районі Повісле. Неподалік від мосту розташоване чи не найбільш відвідуване місце столиці - Центр науки імені Коперника. Зазирніть сюди, і ви враз поринете у світ фізики і хай-тек, приєднаєтеся до пізнавальних майстер-класів.

Свентокшиский мост

Варшавська Прага Саме так називається модний район польської столиці, хоча ще недавно про нього ходила погана слава. У цьому районі регулярно відкриваються галереї, музеї та шоуруми місцевих дизайнерів. Тут постійно щось реставрують і приводять до "божеського" вигляду, але якщо ви мисливець за духом старовини, тоді без зусиль виявите у Варшавській Празі обшарпані будиночки на вузьких старовинних вуличках. Цей район приваблює сюди туристів своєю атмосферою таємничості. У цьому легко переконатися, якщо, прогулюючись, заглядати у дворики і виглядати акуратні старі каплиці, хрести і статуї Богоматері. Місцеві старанно дотримуються релігійних традицій і регулярно приносять сюди квіти та свічки, що, безумовно, розчулює і зворушує. До речі, в цій же Варшавській Празі зведено найдовший будинок столиці. Зовні він непривабливий, а побудували його, тільки б прикрити зруйнований район. Місцеві жителі ласкаво називають цей будинок стрічковим хробаком. Захочете побачити його на власні очі - з цим складнощів не буде, він добре помітний.

Варшавская Прага

Книжкові магазини Традиція привозити з поїздок магніти, що прижилася серед туристів, має право на існування. Однак у вас буде можливість створити власну традицію. Коли ви вкотре перейметеся питанням - куди сходити у Варшаві, прямуйте до стокових магазинів "Księgarnia na Pradze" і "Dedalus". Сюди потрапляють не просто старі книжки, а залишки тиражів, придбані на розпродажах або оптових базах книги. Якщо серед ваших друзів є шанувальники книжок, привезіть їм вартісний сувенір.

Книжкові магазини

Фуд-маркет Targ śniadaniowy Тарг Сняданьови (так звучить назва варшавського фуд-маркету) - одне з найулюбленіших місць як варшав'ян, так і гостей міста. Він функціонує з квітня по жовтень і привертає до себе всіх поціновувачів смачної ситної їжі. Регулярно свою продукцію тут виставляють місцеві виробники сирів і ковбас, хлібобулочних виробів і шоколаду. І поки дорослі влаштовуватимуть собі свято живота, дітей можуть розважати аніматори. Варшава вміє дивувати, якщо ви готові відкривати це місто по-своєму і не боїтеся відійти від стоптаних туристичних стежок. З таким настроєм у вас не буде проблем із питанням - куди сходити у Варшаві.

Фуд-маркет Targ śniadaniowy

Другие статьи