Хочете поїхати в Люблін, але поки що не знаєте, на коли планувати відпочинок? Ви правильно все робите, якщо не поспішаєте з датами. Для початку необхідно все-таки з'ясувати, яка погода в Любліні взимку, яка - влітку, і лише коли ви з'ясуєте найкомфортніший для себе час подорожувати, можна бронювати квитки.

Люблін фонтан

Щоб хоча б приблизно орієнтуватися в тому, який тут клімат, досить поглянути на карту. Люблін недалеко від України, що дає приблизне уявлення про те, яка там переважає погода. Незважаючи на помірний клімат, який притаманний усій Польщі, у цьому місті погода все ж більше схожа на нашу. Навесні, щоправда, погода тут особливо нестабільна: вітри, мокрий сніг, дощ - все упереміш, що створює складні умови для відпочинку в цьому місті. І тим не менше, якщо ви потрапили сюди навіть не в найбільш сприятливу погоду, варто скористатися можливістю і відвідати місцеві визначні пам'ятки.

Найзначиміша частина міста - Старе місто, яке існує ще з XII століття. Сюди туристів ваблять старовинні споруди й особлива атмосфера, саме тут знаходиться домініканський костел, ратуша, коронний трибунал. І навіть якщо будівлі не надто старі, вони все одно цікаві з погляду архітектури та поєднання стилів. Плюс - гра кольору. Багато будівель пофарбовані в яскраві фарби, що робить Люблін прекрасним і радісним у будь-яку, навіть найпохмурішу погоду.

Старе місто

Якщо хочете зорієнтуватися в тому, в яку пору року сюди краще приїжджати, почніть з того, що вам потрібно від Любліна:

  • Ви хочете просто побачити чергове польське місто?
  • У вас тут важлива ділова зустріч?
  • Ви плануєте працювати тут?
  • А може - хочете відвідати місцеві заходи?

Як розумієте, мета поїздки багато в чому визначить, їхати сюди взимку, влітку чи все одно коли. Навіть якщо ви не підлаштовуєтеся під заходи, напевно буде цікаво потрапити сюди в період різдвяних ярмарків або застати це галасливе дійство з дегустаціями, піснями й танцями. Як варіант - приїхати у квітні-травні та відвідати Темпус-Пасхале - свято Великодня, або джазовий фестиваль, який теж відбувається навесні.

Насправді погода в Любліні чудова, це не Північний полюс, де завжди холодно, і не екваторіальні ліси, де дощі - звичайне явище. Це Польща. Тут погода хоч і часто змінюється, зате вона звична для нас. Плюс - ви можете стежити за прогнозом заздалегідь, щоб взяти в поїздку потрібні речі.

Другие статьи